Wat laat jij Hem zien?

Eindelijk gaat de zomer echt beginnen! Ik geniet altijd van die kleurige voorjaarsbloemen, maar wat is het toch heerlijk om in de zomermaanden ’s avonds wat meer vrij te zijn en dan nog een extra uurtje in de tuin te zitten. De grote feesten van het kerkelijk jaar als Pasen en Pinksteren zijn inmiddels gevierd, Sacramentsdag wellicht ook en nu komt het op ons aan: Wat nemen we uiteindelijk van al die inspirerende feesten mee? De Paaskaars brandt niet meer tijdens de gewone zondagvieringen: Jezus Christus geeft ons nu de opdracht zelf zijn licht uit te stralen in deze wereld: Ga en verkondig de blijde boodschap in woord en daad! Elke zondag kunnen we horen hoe Jezus mensen ontmoet, helpt op te staan, bemoedigt… niet alleen toen, maar nog steeds ook ons!

Velen gaan op bedevaart en dit jaar gaat er een grote groep naar Polen. Dat wordt vast een indrukwekkende reis! Zo’n bedevaart staat symbool voor de reis door je leven. Wie ben je zelf en kan je jezelf zien met nieuwe ogen? Lukt het je om met de ogen van God naar jezelf te kijken? Wat laat jij Hem zien? Hoe kijk jij naar je reisgenoten? Lukt het je, hen te nemen zoals ze zijn. Hen te zien, zoals jij zelf ook graag door hen gezien wordt? Hoe ga je met alle nieuwe ervaringen om? Kan je ze omarmen, zonder er meteen een (voor-)oordeel over te hebben? Dan ontstaan er echte ontmoetingen, waarin groei en bloei in relaties ontstaat. Ik wens ieder die op stap gaat een onvergetelijke reis toe!

Zelf fiets ik dit jaar mee naar Brielle op 8 juli. Het is maar één dag, maar in wezen gelden ook hier dezelfde vragen als ik hierboven stelde. Echt op reis gaan is open staan voor wat komt. Je verbinden met wie je ontmoet, en ook weer los kunnen laten als je weer je eigen weg verder gaat. Welke weg dat dan mag zijn, ga hem in verbondenheid met Gods liefdevolle Geest als steun en toeverlaat. Vertrouw erop, juist als het eens tegenzit, dat Hij je leiden en dragen zal, ook al is dat niet precies zoals je zelf zou wensen. Mag dat je gegeven zijn, waar je ook gaat!

En voor alle jongeren die nog in spanning zitten voor examens en proefwerken: maak er het beste van en heel veel succes!

Hartelijke groet, ook van de collega’s,
Marie-Thérèse van de Loo

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.