Welke naam gebruikt u voor onze God?

Welke naam gebruikt u nu voor onze God?

In een aantal parochies is de vormselvoorbereiding in volle gang. De kinderen doen enthousiast mee. Het is heel bijzonder om te zien wat er allemaal uit kinderen komt t.a.v. het geloof in God.
Zo kregen de kinderen op een bepaald moment de vraag hoe of ze God zouden noemen? Wie is God voor hen persoonlijk? De opdracht was om in stilte daar over na te denken en Godsnamen op een groot vel te schrijven. Ze mochten meer als één naam daarop schrijven.
Immers wij allen hebben een doopnaam maar daarnaast ook een roepnaam. We worden aangesproken op dat wat we in het dagelijks leven doen. Juffrouw, groenteboer, buschauffeur. In de familie ben je voor de één een zus, voor de ander een dochter, moeder, oma, nichtje. Mensen die veel van elkaar houden geven elkaar ook namen als: schatje, liefste, engeltje.

Na veel denken en veel schrijven stonden er de prachtigste namen op het grote vel papier. Lieve God, Goede God, Vader God, Vader van de hemel, Vader van alle mensen, Grote God, de Alleskunner, de Algoede, God van het Licht, Goede Vriend. Zo maar enkele Godsnamen die kinderen opschreven.

Deze opdracht roept altijd weer bij mij de vraag op: ‘wie is God voor mij, op dit moment?’ Want hoe wij God noemen hangt veel af van onze eigen omstandigheden. Zo verandert de Godsnaam mee met ons leven. De vraag die ik alle lezers wilt meegeven is: ‘welke naam gebruikt u nu voor onze God?’

M. Hoogervorst
pastoraal werkster

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.