Welkom thuis !!

Welkom thuis !!

De maanden juli en augustus zijn de vakantiemaanden en veel mensen genieten in deze tijd van het bezoek aan steden,van de natuur en van de rust. Opgroeiende kinderen vinden veel vertier in zwembad, in attractieparken en langs het strand. Ouders vinden dit een welkome periode omdat zij ook even kunnen bijkomen, de kinderen vermaken zichzelf en zij hoeven even helemaal niets. Maar ook als er geen kinderen meegaan, vakantie geeft ontspanning. Dus, als u op vakantie bent geweest: welkom thuis.
Maar nu, is het nu gedaan met de ontspanning?
Als we weer naar school moeten of weer aan ons werk gaan, worden we wel gedwongen om taken te verrichten die we misschien minder leuk vinden. Of het zijn taken die ons vermoeien, misschien moeten we wel weer vroeg opstaan. Als we dat een jaar lang hebben gedaan, hebben we weer opnieuw behoefte aan de ontspanning van de vakantie. Voelen wij ons leeg en uitgeblust, de spreekwoordelijke accu moet weer worden opgeladen.
In de huidige maatschappij gaat de communicatie steeds sneller. Keek je vroeger naar het journaal voor het laatste nieuws, nu kijken veel mensen op hun smartphone of computer of er nieuws is. Het journaal geeft dan, voor je gevoel, oud nieuws. Omdat je het gevoel hebt dat je bij moet blijven, ben je heel de dag bezig met het nieuws of bezig met andere mensen informeren. Ook binnen bedrijven worden zaken sneller afgehandeld. Een levertijd van enkele dagen wordt niet meer geaccepteerd: ‘voor 21 uur besteld, morgen in huis’ is tegenwoordig heel normaal. De eisen aan werknemers worden steeds hoger waardoor de spanning ook steeds groter wordt. Die spanning wordt soms zo groot dat de ontspanning van een vakantie onvoldoende compensatie hiervoor geeft. Mensen blijven dan uitgeblust en een burn-out ligt op de loer.
Jezus zag in zijn tijd al dat mensen gebukt konden gaan door het leven. En Hij zei tegen hen: “Kom naar Mij die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven”. Hoe doet Jezus dat?
Als je bij Jezus komt, mag je afstand nemen van de drukte van het leven. Jezus zal jouw aandacht vragen, jou afleiden van al die drukte en je laten bezinnen op jouw doen en laten. Net als in de vakantie word je niet door de drukte meegenomen, maar je maakt je ervan los en je bekijkt het van een afstand. De race van het leven heeft jou dan niet meer in de greep. Dat geeft rust, want je laat je niet leiden door al die dagelijkse zaken; je krijgt ruimte om je eigen weg te kiezen. Natuurlijk, je moet je dagelijkse dingen wel doen. Maar als Jezus jou die rust heeft gegeven, zal je niet vermoeid worden, niet onder lasten gebukt gaan.
Mede namens mijn collega’s hoop ik dat u en jij aandacht geeft aan rust, elke dag van ons leven. En dat wij Jezus ruimte geven om ons hierbij te helpen.
diaken Ronald Dits.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Men minacht zichzelf, wanneer men zich niet durft te tonen zoals men is.