pastor Max Kwee

1. Wie bent u?  
Max Kwee, geboren in 1960 in Den Haag. Mijn ouders en oma zijn in 1950 uit Indonesië gekomen. Van 1960 tot 1978 en van 1979 tot 1991 opgegroeid en gewoond in Den Haag. Van 1991 tot 1999 priesteropleiding in Voorburg en Utrecht. In 1999 priester gewijd door Mgr. Van Luyn te Rotterdam. 

2. Wat doet u dagelijks?   
De meeste tijd gaat zitten in de vieringen en het voorbereiden daarvan. Verder ook een groot deel van de tijd naar vergaderingen, communicatie en de organisatie van het werk. Naast het dagelijkse pastorale werk, ook werk voor projecten en zogeheten prioriteiten. 

3. Kunt u iets vertellen over het gezin waar u uit voortkomt?   
Ikzelf ben enig kind en mijn beide ouders ook. Ik heb dus maar een kleine familie. Vader heeft altijd in de Sociale Verzekeringen gewerkt.

4. Wat is uw ervaring als priester?   
In 1999 was de eerste benoeming in Delft. Eerst in 2 kerken, daarna in 5, tenslotte in 3 kerken. Van 2005 tot 2007 gewerkt in Gouda en Moordrecht. In 2007 weer terug naar mijn geboortestad. Sinds 1 januari 2011 werkzaam in Westland en Hoek van Holland. 

5. Wat is de kracht van de r.-k. Kerk?    
Saamhorigheid, bij elkaar horen. Wereldkerk, ook in het buitenland kan je heel makkelijk de mis volgen.

6. Wat zou u veranderd willen zien in de Kerk?   
Dat we met z’n allen meer doorkrijgen dat het gaat om een persoonlijk beleefd geloof. Onze relatie met God, met Jezus is de kern. Al het andere staat ten dienste daarvan en vloeit daaruit voort, ook de naastenliefde. Maar het blijft altijd een op weg zijn. Volgens mij kan je in dit leven eigenlijk niet zeggen: ik ben er, ik heb het bereikt. 

7. Wat valt u het meest op in het Westland en bij de Westlanders?   
Activiteit en saamhorigheid.

8. Wat voor werk zou u willen doen als u geen priester was?   
Misschien iets in het sociale werk, of anders iets spiritueels, cultureels, filosofisch. Of een combinatie van dat alles. 

9. Wat was uw eerste baantje?    
Het kantoor heette Centrale Administratie voor Verpleeg- en Verzorgingskosten. Het was een schakel tussen de gezondheidsinstellingen en de verzekeraars. Ik had daar een administratieve baan.

10. Wat zijn uw hobby’s?  
Romans lezen, films kijken.

11. Wat wilt u over 5 jaar bereikt hebben?    
Dat ik in ieder geval kan terugzien op 6-7 goede en mooie jaren hier in deze federatie. Dat ik nog meer ingeburgerd ben en nog beter pas bij de Westlanders en Hoekers.

12. Wat is uw favoriete bezigheid?    
Er is eigenlijk niet iets wat eruit springt. Ik hoop een betere balans te kunnen vinden tussen werk en privé. Hoewel dat in een priesterleven natuurlijk altijd zeer vermengd is.

13. Altijd willen doen, maar nog niet gedaan?   
Mocht de gemeenschap San Egidio in Nederland (in deze streek) meer voet aan de grond krijgen, dan zou ik het fijn vinden om mij door hen te laten inspireren. Ook mij meer verdiepen in de spiritualiteit van Thomas Merton zou ik nog willen doen.

14. Wat zou u de mensen in de parochie willen meegeven?    
Blijf geloven in de liefde van God.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Helaas bestaat er nog geen dagcrème tegen een chagrijnig gezicht.