Bartholomeuskoor Zangkoren "Deo Sacrum"

Plaats: Poeldijk
Dirigent(e): Steven van Wieren
Begeleiding:  Steven van Wieren
E: email
W: website

De muzikale verzorging van de wekelijkse vieringen in de Poeldijkse Bartholomeuskerk (zaterdagavond 19.00 uur en zondagmorgen 09.30 of 11.00 uur) is de taak van het Bartholomeuskoor. In verschillende bezettingen, Gemengdkoor of Herenkoor, zingt het koor afwisselend Nederlands, Latijns en Gregoriaans repertoire.
Het repertoire van het Bartholomeuskoor mag zeer uitgebreid genoemd worden en omvat naast Nederlandse en Latijnse miscomposities een brede keuze aan Latijnse, Nederlandse en anderstalige motetten. Op het repertoire van het Gemengdkoor staan miscomposities van o.a. Hendrik Andriessen, Alexander Gretchaninoff, Jos Gruber, Jan Valkestijn, G.P. da Palestrina en Don Lorenzo Perosi. Het repertoire van herenkoor omvat miscomposities van o.a. Hubert Cuypers, Philip Loots, Joseph Haydn en Jan Nieland. De dames hebben nog een miscompositie van Benjamin Britten op het programma. Regelmatig wordt er nieuw materiaal ingestudeerd en uitgevoerd ook van hedendaagse componisten.

Het Bartholomeuskoor repeteert wekelijks op de vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het repetitielokaal van de zangkoren Deo Sacrum in De Leuningjes.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.