Adrianus Nicolaas Joseph van Vliet

Geboren: 13 maart 1931
Overleden: 13 maart 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 13 maart is, voorzien van het Heilig Sacrament der zieken, van ons heengegaan, de heer Adrianus Nicolaas Joseph van Vliet in de leeftijd van 88 jaar. Aad is geboren en getogen op een boerderij in Hoek van Holland en groeide op in een gezin van 7 kinderen.  Als jongen moest hij meehelpen met allerlei werkzaamheden zoals koeien melken en aardappels schillen. Later kwam het gezin naar Poeldijk. Zijn grote liefde ontmoette hij bij het uitgaan,  in de persoon van Alie van der Stap uit Delft. Na de verkeringstijd traden zij in 1954 in het huwelijk. Hun eerste kindje Eddy werd geboren en daarna Hans en Els. Eddy had het syndroom van Down. Hij had een bijzonder plekje in het hart van vader Aad. Naar eerst thuis verzorgd te zijn verhuisde hij op 6-jarig leeftijd naar Nieuwenoord in Baarn. Aad en Alie zijn vaak bij hem op bezoek geweest met het hun gezin. Ook kwam Eddy soms naar Poeldijk. In het jaar 2000 is Eddy overleden op 44-jarige leeftijd. Aad was een harde werker en heeft als chauffeur zwaar werk gedaan en lange dagen gemaakt.  Hij kon zijn vrachtwagen feilloos over de smalste tuinderslaantjes loodsen. Naast zijn baan bij zijn baas, pakte hij van alles aan. Tomaten plukken en voor de schapen en koeien zorgen bij zijn broer Piet. Het boerenbloed stroomde bij Aad nog steeds door de aderen. Hij was een zorgzame echtgenoot en vader. Als mens direct en recht door zee. Hij was handig en kon van alles maken. Graag was hij achter het huis bezig in zijn druivenkasje. Behulpzaam stond hij klaar voor zijn gezin. Vaak heeft hij zijn kleindochters opgehaald en thuisgebracht. Het was een traditie dat hij op oudejaarsdag de oliebollen bakte.   Na een werkzaam leven heeft hij met Alie vele jaren genoten van zijn oude dag. Graag gingen zij samen kamperen met de caravan of op vakantie naar het buitenland. Hij hield van gezelligheid en ontmoeting.  Als opa was hij trots op zijn 5 kleinkinderen en vond het bijzonder hen te hebben zien opgroeien tot volwassenheid. Heel bijzonder vond hij het om overgrootvader te zijn van 5 achterkleinkinderen. De laatste tijd waren er grote zorgen om zijn gezondheid. Wel willen maar niet meer kunnen, afhankelijk worden dat viel Aad heel zwaar.
Wat was hij blij dat hij op 11 maart weer kon terugkeren in zijn eigen vertrouwde omgeving aan de A.J. van Reststraat. Daar is hij op zijn verjaardag 13 maart de Heer tegemoet gegaan.
De uitvaart heeft plaatsgevonden op 16 maart in de H. Bartholomeuskerk.
Zijn geboortedag op aarde is ook zijn geboortedag in de hemel geworden. Aad was de laatst levende van zijn generatie in de familie van Vliet. Wij wensen zijn vrouw Alie, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.