Anthonie Gijsbertus Petrus Hendriks

Geboren: 21 juli 1941
Overleden: 4 februari 2019
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 4 februari is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, overleden de heer Anthonie Gijsbertus Petrus Hendriks uit Honselersdijk in de leeftijd van 77 jaar.
De afgelopen jaren werd Anton liefdevol verzorgd in verpleeghuis ‘De Hooge Tuinen.’ Anton is geboren en getogen in Den Haag en groeide op in een groot gezin. Jarenlang heeft hij met plezier zijn werk gedaan in de administratieve sector. Anton was een liefdevolle en zorgzame man voor zijn vrouw Ans en de kinderen. Hij had een rustig en bescheiden karakter, geen eisen of pretenties en kon genieten van de gewone dingen van elke dag. Spaarzaam en sober stond hij in het leven. Deze goede eigenschap heeft hij dienstbaar gemaakt in zijn functie als penningmeester. Bijna 25 jaar is hij in deze hoedanigheid lid geweest van het bestuur van de Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad parochie in zijn woonplaats. Ook was Anton lid van de financiële commissie en de parochievergadering. Later werd hij penningmeester van de KBO. Zijn passie voor de kerk deelde hij met Ans, die zich ook op vele wijzen heeft ingezet voor de parochie. Met recht kunnen wij zeggen dat zij samen jarenlang twee trouwe steunpilaren zijn geweest voor de gemeenschap. In 2002 heeft Anton de pauselijke onderscheiding ‘Pro ecclesia et Pontifice’ ontvangen voor zijn grote verdiensten voor kerk en samenleving. Ook bij de tennisclub in Honselersdijk is Anton zeer betrokken geweest. Hij heeft gebruik gemaakt van de VUT-regeling en heeft zijn vrije tijd altijd actief en sportief ingevuld.
Hardlopen was eveneens een hobby van hem, evenals de Probusclub. Samen met Ans heeft Anton van het leven genoten. Zij waren gastvrije en hartelijke mensen die konden genieten van de goede dingen van het leven.
Trots waren zij op hun zoons Frank, Lex en Ed die zij met veel interesse volgden en opzochten, in binnen- en buitenland. Ook de partners van zijn kinderen en de kleinkinderen hadden een speciale plek in zijn hart. Ans en Anton waren reislustige mensen en hebben veel van binnen- en buitenland gezien. Graag namen zij ook deel aan een bedevaart. Een hoogtepunt was de reis vanuit de parochie van Maasdijk in 2003 naar Santiago de Compostella. De laatste jaren zijn zwaar geweest. Door ziekte gingen de krachten van Ans steeds verder achteruit. Op 18 februari 2016 is zij overleden in de leeftijd van 74 jaar. Anton heeft haar zeer gemist. Helaas gingen zijn geestelijke krachten achteruit zodat hij niet meer zelfstandig kon blijven wonen. Nu heeft hij na de laatste kwetsbare jaren rust gevonden. Wij zullen vooral aan Anton blijven denken zoals hij was toen hij nog alles kon en actief, sociaal en zorgzaam in het leven stond. Wij hebben afscheid van hem genomen tijdens de Uitvaartmis op 9 februari in de kerk van Honselersdijk, waar hij zo graag én trouw kwam. Moge Anton Hendriks, na een welbesteed leven, rusten in vrede.
Wij wensen zijn gezin en familie, vrienden en medeparochianen kracht en troost toe.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.