Cornelia Johanna Maria van der Arend

Geboren: 05 juli 1926
Overleden: 11 januari 2019
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Corrie werd geboren op 5 juli 1926 in Monster. Het was een tuindersgezin met in totaal vijf kinderen. Corrie was de jongste. Toen ze zes jaar oud was overleed haar vader. Ze is leidster bij de Scouting geweest en ze maakte, samen met anderen, de kerk schoon.
Op de modevakschool in Den Haag ging ze de coupeuse-opleiding volgen. Dit zou haar grote passie worden. Op haar 28e ging ze met haar moeder en zus Riet aan de Larixlaan wonen. Ze was zzp-er voordat het begrip was uitgevonden, aan huis had ze haar eigen bedrijf. Ze maakte kleding en gordijnen en ze gaf ook naailessen. In 1972 is haar moeder overleden. In 1996 verhuisde Corrie met Riet naar de Burg. Kampschoërstraat. Daar hebben ze samen met genoegen 22 jaar gewoond.
Corrie zat op het koor van de parochie, ze bridgete en fietste. Ze ging op vakantie naar Engeland, Canada en Zweden. Later waren er de fietsvakanties, de fiets-vierdaagse in Drenthe en de uitjes van de KBO. Bij de KBO had ze ook een bestuurstaak.   
Op 9 januari 2018 is haar zus Riet overleden in de leeftijd van 96 jaar.
Eind december kreeg Corrie een longontsteking. Via het ziekenhuis kwam ze, op nieuwjaarsdag, in de Kreek. Op 11 januari is ze overleden op 92-jarige leeftijd.
In dankbaarheid denken we terug aan een vrouw die altijd alert was, heel precies, gedreven en vol humor. Ze was bescheiden, wilde niet opvallen, maar was wel een tante voor iedereen. Het geloof was voor haar een houvast en ze vond belangrijk dat je verantwoordelijk bent voor wat je doet.

Moge zij nu bij God de Heer, rusten in vrede.

Pastor Kwee  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.