Francina Petronella Adriana van den Broek-Persoon

Geboren: 10 juli 1921
Overleden: 5 januari 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Francien werd  in Poeldijk geboren op 10 juli 1921. In totaal zouden er negen kinderen zijn. Haar oudste zus Leny overleed echter al op 6-jarige leeftijd, waardoor Francien al vroeg het oudste kind werd. Als een soort tweede moeder zorgde ze mede voor het grote gezin. Al vroeg op de dag was ze in de weer met het huishouden en zonodig ook in de tuin.
Al voor de Tweede Wereldoorlog kreeg ze verkering met Dirk van den Broek. Snel na de oorlog, op 9 augustus 1945, trouwden ze. Ze gingen wonen aan de Voorstraat, recht tegenover de kerk. Ze gaven het leven aan zes kinderen: Sjaak, Jan, Tineke, Theo, Jos en Harry (Hein).
In 1965 kreeg ze een tumor in haar hoofd. De operatie ging maar net goed. Eén kant van haar gezicht raakte daardoor verlamd. Sindsdien heeft ze heel veel moeite gehad om naar buiten te treden.
In de roerige jaren ‘60 kon oudste zoon Sjaak zijn draai niet vinden. Hij vond geen aansluiting meer in het gezin en ook niet meer in de kerk. Hij heeft er toen voor gekozen om niet meer verder te leven. Dit was een grote klap voor Francien, Dirk en het hele gezin.
Intussen werden kinderen partners en kleinkinderen  geboren. Deze gaven veel vreugde aan Dirk en Francien. Dirk overleed in 2005 na een kort ziekbed.
Vanaf voorjaar 2018 ging het slechter met Francien. Ze heeft toch nog een prachtzomer gehad, waarbij vooral Jan haar in de rolstoel door de Poelluk reed. Vanaf november ging ze steeds meer achteruit.
Op 5 januari is ze dan in de Terwebloem overleden in de bijzondere leeftijd van 97 jaar. 
We denken terug aan een vrouw die een sterke persoonlijkheid had. Ze was plichtsgetrouw en volhardend. Ze had een sterke wil, en ook veel humor. We denken in dankbaarheid terug aan een dierbare, lieve en zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.