Margaretha Johannes Maria Vis-van den Berg

Geboren: 6 februari 1937
Overleden: 27 maart 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 27 maart is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Margaretha Johanna Maria Vis- van den Berg uit Naaldwijk in de leeftijd van 82 jaar.
Greetje groeide op als enig kind van Rien en Mien van den Berg-Vollebregt aan de Geestweg. Graag hielp Greetje al als kind mee in de kwekerij van haar vader waar druiven werden gekweekt en ook allerlei bloemen. In haar vroegste jeugd openbaarde zich al haar grote liefde voor dieren.
Ondanks de zorgelijke omstandigheden van de oorlog had zij leuke kinderjaren. Haar ouders nodigden vaak kinderen uit om met haar te komen spelen. Later is het gezin verhuisd naar de ’s-Gravenzandseweg, waar vader Rien een baan had bij de groenteveiling. Als meisje van 17 jaar is Greetje op het kantoor van de veiling gaan werken. Zij wist zich goed staande te houden in deze mannenwereld. Op dansles in Den Haag ontmoette zij haar aanstaande echtgenoot Ger Vis. Op 19 september 1963 traden zij in het huwelijk en vonden zij woonruimte in het ouderlijk huis van Greetje. Zij stond altijd zorgzaam klaar voor haar echtgenoot en ouders. In hun oude dag heeft zij haar vader en moeder zeer liefdevol verzorgd. Greetje was een gastvrije en opgewekte vrouw. Veel dieren heeft zij verzorgd, honden, katten en kanaries. Daarom hebben wij bij haar uitvaart op 6 april in de Adrianuskerk ook geluisterd naar het verhaal over de ark van Noach. Haar huis had ook iets van de ark van Noach. En haar bloementuin iets van het paradijs.
Het feit dat zij geen kinderen heeft gekregen was een stil verdriet. Maar dat heeft haar zeker niet terneergedrukt. Zij was een opgeruimde vrouw die kon genieten van het leven. Haar leven is op een andere manier vruchtbaar geworden door alles wat zij voor de mensen om haar heen heeft mogen betekenen. Greetje was graag onder de mensen. Met plezier ging zij kaarten in de Binnenhof. Wandelend met haar hondje maakte zij met iedereen even een praatje. Toen zij ouder werden zijn Ger en Greetje verhuisd naar A Capella. Helaas ging Ger tobben met zijn gezondheid. In augustus 2015 is hij overleden. Moedig heeft Greetje het leven weer opgebouwd. De vriendschap met Nico Ruigrok en de fijne band met zijn familie waren een grote steun voor haar. Vanaf eind vorig jaar waren er grote zorgen om de gezondheid van Greetje. Dag en nacht heeft Nico voor haar klaargestaan, met de hulp en steun en het meeleven van veel lieve mensen om hen heen. Greetje was een gelovige vrouw. Een groot vertrouwen had zij in de voorspraak van Maria en Sint Antonius. Ter nagedachtenis aan haar ouders liet zij elke maand een H. Mis opdragen. Nu heeft de Heer haar na een moedig gedragen ziekbed thuisgebracht. Moge Greetje, na een liefdevol leven, rusten in vrede. Wij wensen Nico, familie, vrienden en vriendinnen, buren en goede kennissen veel troost toe, bij het dragen van het gemis van deze bijzondere vrouw.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.