Martinus Johannes van Kesteren

Geboren: 20 mei 1940
Overleden: 1 maart 2019
Plaats: 's Gravenzande

In dankbare herinnering

Martien werd op 20 mei 1940 geboren in Lisse. Zijn vader was slager. Hij was de derde zoon in een gezin van uiteindelijk acht jongens. Al vroeg hielp hij mee in de zaak van zijn vader. Ook volgde hij de Slagersvakschool. Bij het aan huis vlees bezorgen leerde hij Riet kennen. Ruim zes jaar hadden ze verkering en in 1965 zijn ze getrouwd. Ze begonnen een eigen slagerij in Schiedam. Hij lééfde voor zijn winkel. Hij was een goede vakman en een harde werker. Ze gaven het leven aan Toos en Ineke. In 1983 verhuisden ze naar Hoek van Holland, waar de zaak werd voortgezet. In 1997 werd het eerste kleinkind geboren. Er kwamen vijf kleinkinderen en Martien was gek en trots op hen allemaal. 
In 1999 stopte hij met de winkel, de zaak werd verkocht. Hij had zich volledig ingezet voor de zaak, maar de tijd van het pensioen vond hij ook geweldig. In 2006 kreeg hij problemen met zijn hart. Er volgde een grote operatie. Hij herstelde hiervan en pakte het leven weer op. Zo genoten Martien en Riet bijvoorbeeld van de vakanties in Frankrijk. 
Op 1 maart is Martien dan overleden in de leeftijd van 78 jaar. Martien heeft veel hobby’s gehad. Hij trainde voor de Elfstedentocht, hij tenniste, fietste, en hield ook van vissen. En ook sport kijken deed hij graag. Ook was hij heel dienstbaar. In de parochie was hij actief in de koffiezetgroep en in de Verjaardagsactie. Verder collecteerde hij voor de Brandwondenstichting en droeg zijn steentje bij aan de bazaar in de Hervormde Kerk. 
We denken terug aan een heel innemende en vriendelijke man, die graag onder de mensen was. Hij had een opgeruimd karakter en altijd een goede bui. 
Moge hij nu bij de Heer rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.