Petrus Gerardus Leonardus Scholtes

Geboren: 13 januari 1935
Overleden: 8 maart 2019
Plaats: 's Gravenzande

In dankbare herinnering     

Piet is op 13 januari 1935 geboren in Monster, in een tuindersgezin. Er kwamen in totaal zeven kinderen. Toen hij vijf jaar was brak de oorlog uit en kon hij weinig lessen volgen. Later volgde hij ’s avonds de Tuinbouwschool. Intussen hielp hij zijn vader al in de tuin. Bij het uitgaan in Den Haag leerde hij Truus kennen. Ze zijn getrouwd in 1964. Inmiddels had Piet een tuin in ’s-Gravenzande gekocht en er een huis laten bouwen. Ze gaven het leven aan Peter, Elles en Johan. Al vroeg hielpen de kinderen mee in de tuin. Ook Truus heeft veel in de tuin gewerkt.
Piets leven was er een van hard werken en een grote toewijding aan het gezin. Er is heel veel te zeggen over Piet, maar twee dingen springen er uit: ‘samen sterk’ en ‘talenten’. ‘Samen sterk’ gold voor het gezin en daarmee ook meteen alles betreffende de tuin. Piet had veel talenten. Hij was een gepassioneerde en gedreven tuinder. Hij was zelfstandig, kon goed analyseren en nam de goede besluiten, zodat het goed ging met het bedrijf. Hij was een echte doorzetter. Verder was hij 65 jaar lid van het parochiekoor. Hij zong niet alleen, maar zorgde ook voor de muziekkeuze en voor het overleg met de dirigent en de pastor. Verder hield Piet van lezen, sport kijken, vissen en naar muziek luisteren.
Na een periode van afnemende gezondheid is hij op 8 maart op 84-jarige leeftijd overleden.
We denken terug aan een gepassioneerde, energieke en levenslustige man. Hij was heel zorgzaam, voor het eigen gezin en voor anderen. Aan het einde van zijn leven was Piet dankbaar en keek terug op een goed leven. Moge hij nu bij God de Heer rusten in vrede. Piet, zing nu het mooiste lied bij je Schepper.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

De woede die u voelt door een ander, geeft precies aan hoever u over uw eigen grenzen bent gegaan.