Simon Johannes Scheffers

Geboren: 28 september 1927
Overleden: 21 januari 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Op 91 jarige leeftijd is overleden de heer Simon Johannes Scheffers. Siem groeide op als middelste van 5 kinderen in een kwekersgezin. Van jongs af aan heeft hij meegewerkt in de tuin. Op 7 september 1954 trad hij in het huwelijk met Hennie van der Voort en vonden zij woonruimte in de nederzetting van de familie Scheffers aan de Plaats achter het Poeldijksepad.
Vier kinderen mochten opgroeien in de ruimte van hun liefde en goede zorgen:
Aad, Leonie, Carla en John. Het gezinsleven was nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf, waar in de loop der jaren allerlei groenten, bloemen en potplanten zijn gekweekt. Siem was een harde werker maar ook een echte levensgenieter met een bijzonder gevoel voor humor. Hij was graag onder de mensen en kon heel raak en gevat uit de hoek komen. Bijna 65 jaar zijn Siem en Hennie steun en toeverlaat geweest voor elkaar. De huwelijksjubilea zijn altijd heel mooi gevierd. Als vader heeft hij altijd zijn kinderen met warme belangstelling gevolgd en met raad en daad bijgestaan. Dat was vroeger zo toen de kinderen nog thuis waren, als supporter was hij langs de lijn te vinden.
Maar ook toen zij uitvlogen om een eigen bestaan op te bouwen. Hij was een hartelijke vader die gezellig samenzijn zeer wist te waarderen. Als opa was hij zeer trots op zijn 13 kleinkinderen en vond het heel bijzonder om hen op te mogen zien groeien tot volwassen mensen. Heel bijzonder vond Siem het om 9 achterkleinkinderen in zijn armen te mogen sluiten. Na een werkzaam leven verhuisden Siem en Hennie naar Honselersdijk. Zijn vrije tijd vulde Siem in met vissen, klaverjassen en biljarten. Tot op hoge leeftijd was hij actief. Maar door een val heeft hij een lange periode doorgebracht in ‘De Naaldhorst’. Later vonden Siem en Hennie een goed onderkomen in verzorgingshuis ‘De Triangel’ in De Lier.  Daar hebben zij samen genoten van de goede verzorging en fijne sfeer. De laatste tijd kon Siem niet meer goed uit de voeten en werd zijn wereld kleiner. Maar hij wist de gewone dingen van elke dag nog zeer te waarderen. Toch nog plotseling is hij heengegaan. Siem was een gelovige man met een groot vertrouwen in Gods voorzienigheid. De uitvaart heeft plaats gevonden op 26 januari in de Heilige Bartholomeuskerk in Poeldijk. Moge Siem Scheffers, na een werkzaam en liefdevol leven, rusten in vrede. Wij wensen zijn vrouw, gezin, familie en vrienden sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.