Wilhelmus Cornelis van der Voort

Geboren: 23 januari1930
Overleden: 26 januari 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Wim is geboren op 23 januari 1930 in Honselersdijk. Hij zou de middelste worden in een gezin met negen kinderen. Hij kon goed leren. Hij volgde de ULO in Den Haag en haalde het Praktijkdiploma Boekhouden en het Middenstandsdiploma.
Na de oorlog werd hij boekhouder bij de groenteveiling in Honselersdijk. In 1949 ging hij werken bij oom Antoon, in zijn chrysantenstekbedrijf. Antoon deed de verkoop en Wim het administratieve werk. Veel later, toen Wim 53 jaar was, stopte Antoon met dat werk. Samen met broer Leo startte Wim een eigen chrysantenstekbedrijf. Ze bezochten veel beurzen en hadden veel klanten in Duitsland. Broer Leo overleed in 1996 en toen is het bedrijf beëindigd.
Wim was heel sportief. Toen in 1951 Westlandia handbal werd opgericht, werd hij secretaris/penningmeester en hij heeft ook zo’n dertig jaar handbal gespeeld. In 1987 richtte hij Jeu de Boules Westlandia op. Ook hier werd hij secretaris/penningmeester. Verder heeft hij aan dansen en biljarten gedaan. Hij bezocht wielerwedstrijden en keek ook heel graag naar de sport op tv. 
Verder was hij echt een familiemens. Hij hield goed bij waar iedereen mee bezig was. Ook heeft hij de ‘eerste zondag’ ingesteld. Een familiebijeenkomst bij hem thuis, elke eerste zondag van de maand, om half 11.
Na 85 jaar in Honselersdijk te hebben gewoond verhuisde hij vijf jaar geleden naar Naaldwijk. Begin vorig jaar werd hij opgenomen in de Kreek. Op 26 januari is hij dan overleden in de leeftijd van 89 jaar.
We denken in dankbaarheid terug aan een hele punctuele man, die bescheiden was en die bewust katholiek was.

Moge hij rusten in vrede.

Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.