Alida Johanna van der Meijs-van Dijk

Geboren: 9 april 1923
Overleden: 27 januari 2020
Plaats: Maasdijk

In dankbare herinnering

Op 27 januari overleed op 96-jarige leeftijd Alida Johanna (Alie) van der Meijs-van Dijk. Zij werd geboren op 9 april 1923 in Heenweg ’s Gravenzande als een na jongste in een gezin van 9 kinderen. Na de lagere school ging zij naar de naaischool. Hoewel zij graag door had willen leren was het in die tijd niet gebruikelijk dat een meisje door kon leren.Het feit dat zij op bepaalde gebieden niet al haar talenten heeft kunnen benutten, heeft ze als een gemis ervaren.
Zij leerde op een mooie lentedag in 1944 Tinus van der Meijs kennen en zij trouwde met hem op 28 augustus 1947. Zij kregen 8 kinderen en 15 kleinkinderen. Haar kinderen omschreven haar als een sterke vrouw zowel lichamelijk als geestelijk, sociaal, standvastig en strijdbaar. Zij wilde het liefst niemand tot last zijn. Alie is altijd een trouwe kerkgangster geweest.
Zingen was een van haar passies. Zij is dan ook zo’n 50 jaar lid geweest van het Maasdijkse kerkkoor. Alie was gek op kaarten, m.n. klaverjassen en duizenden. Aangezien het zelfstandig wonen steeds moeilijker werd nam ze zelf de beslissing om naar het verzorgingshuis de Triangel te verhuizen, waar zij zo’n 3 jaar heeft verbleven. Tot op hoge leeftijd beschikte Ali over een goede gezondheid. In de laatste periode van haar leven moest ze stukje bij stukje inleveren. Haar geestelijke gezondheid is tot op het laatst goed gebleven.    
Op 1 februari namen wij afscheid van haar vanuit de Jacobuskerk te Maasijk, waarna zij werd begraven op de algemene begraafplaats van Maasdijk.

Pastor Berry Lansbergen

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.