Arnoldus Leonardus de Groot

Geboren: 21 juni 1930
Overleden: 25 maart 2020
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 25 maart is overleden de heer Arnoldus Leonardus de Groot in de leeftijd van 89 jaar. De laatste periode van zijn leven werd hij liefdevol verzorgd in verpleeghuis Quintus in ’s-Gravenhage. Arnold werd geboren in Poeldijk en groeide op aan de Vrede-bestlaan in een warm tuindersgezin. Door de oorlogsomstandigheden in zijn jeugd heeft hij maar weinig naar school gekund. Arnold had een helder verstand en is altijd leergierig geweest. Zelf had hij graag onderwijzer geworden, maar die gelegenheid heeft hij nooit gekregen.
Als jonge man ging hij als tuinder pionieren in ’s-Gravenzande en heeft met hard werken van de grond af aan een mooi tuinbouwbedrijf opgebouwd, waar sla en tomaten werden gekweekt. Op 21 januari 1958 trad hij in het huwelijk met Corrie van der Knaap. Samen hebben zij de schouders onder het leven gezet en een goed thuis gegeven aan hun drie kinderen Kitty, Jos en Paul. Veel con-tact had Arnold met zijn broers Jan en Koos die ook een tuinbouwbedrijf in ’s-Gravenzande waren begonnen. Arnold was zeer technisch en inventief. Met broer Koos studeerde hij Engels om een breder vizier op de wereld te krijgen. Later is het bedrijf verplaatst naar de Raaphorstlaan, waar Arnold chrysanten kweekte. Naast hard werken werd er in het gezin tijd gemaakt voor ontmoeting, gezelligheid en ontspanning. Jarenlang heeft Arnold zich ingezet voor het be-stuur van de LTB en voor de Rabobank. Een groot verdriet was het overlijden van Corrie in 2002.
Arnold heeft haar zeer gemist. Een nieuw begin van geluk ontstond door de ontmoeting met Annie van Luyk – van der Knaap. Als weduwnaar en weduwe ontstond er een nieuw begin van geluk in hun leven. Samen hebben zij genoten van 16 mooie jaren. Veel plezier beleefden zij aan het kaarten en de reizen die zij hebben gemaakt. Het klikte goed tussen beide gezinnen. Samen genoten zij van hun kleinkinderen. Jos was geëmigreerd naar Canada en verschillende ke-ren zijn zij daar te gast geweest. Na  de laatste kwetsbare jaren van afnemende gezondheid heeft Arnold nu rust gevonden.
Wij hebben in kleine kring afscheid van hem genomen op 30 maart in de Ma-chutuskerk. Maar via livestream hebben velen het afscheid kunnen volgen, tot in Canada.
Wij wensen Annie, de beide gezinnen en familie veel troost toe bij het dragen van het gemis.    

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

'Oppassen dat we onszelf voor kerst geen derde golf cadeau geven'