Johannes Martinus Josephus Olsthoorn

Geboren: 23 november 1941
Overleden: 9 februari 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Jan Olsthoorn werd geboren op 23 november aan de Strijpkade in Wateringen als 4de van een gezin met 13 kinderen. Eerst ging hij naar de Jozefschool en later naar de tuinbouwschool, maar school was niet echt zijn hobby. Op 1 maart 1970 ontmoette hij zijn grote liefde Marja en op 14 mei 1971 trouwden zij.
In 1976 nam hij het tuinbouwbedrijf aan de Strijpkade over van zijn vader. Hij werkte hard in de tomaten, komkommers, sla, chrysanten en andere gewassen. Ook was hij vaak bezig met klussen, zoals hokken bouwen voor de geiten, kippen, vogeltjes en konijnen. Dat hij noodgedwongen moest stoppen met de tuinderij trof hem heel zwaar. Gelukkig kon hij tot aan zijn pensioen aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij Jan van der Haas. Hij maakte lange dagen en werkte ook daar hard.
Bij VELO bracht hij veel tijd door. Hij was een graag geziene gast, voetbalde zelf (op het laatste in het 19e), was jarenlang leider van de A2 en hij deed zijn taken in het jeugdbestuur. Hij heeft de clubliefde zeker doorgegeven.
Jan had een rustige oude dag meer dan verdiend, maar werd met zijn pensioen door ziekte getroffen. Zijn lichaam liet hem in de steek terwijl zijn geest tot het einde toe helder bleef. Communiceren was moeilijk maar je zag hem opleven bij bezoek van zijn kleinkinderen. Ondanks de lichamelijke ellende hoorde je hem nooit klagen en bleef hij bescheiden zoals hij altijd al was geweest.
Op 9 februari 2020 is een lieve, zorgzame en zachtmoedige man heengegaan, die naar mensen omkeek. 15 februari hebben we Jan uitgevaren vanuit de S. Jan de Doperkerk.
Moge het eeuwige licht hem verlichten. Dat hij ruste in vrede.

Diaken Walther Burgering  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

'Oppassen dat we onszelf voor kerst geen derde golf cadeau geven'