Manita Maria Verbakel-Zwinkels

Geboren: 31 mei 1989
Overleden: 6 maart 2020
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 6 maart is Manita Maria Verbakel-Zwinkels overleden in de leeftijd van 30 jaar, na een moedig gedragen ziekteperiode, van bewegen tussen hoop en vrees. Er zijn geen woorden voor het verdriet en de verslagenheid. Wij hebben afscheid genomen van Manita in een herdenkingsdienst op 11 maart in de Adrianuskerk, onder een enorme belangstelling. De volgende dag was de uitvaart in besloten kring in crematorium Ockenburgh in ‘s-Gravenhage. Manita is het oudste kind van Peter en Marga Zwinkels-Olsthoorn en groeide op met haar zus Lisette en broer Tim. Manita had een helder verstand en was gedreven in alles wat zij deed. Zij was sportief en heeft met plezier geturnd, getennist en gevoetbald bij V.V. Naaldwijk.
Zij bouwde fijne vriendschappen op en groeide uit tot een jonge vrouw met een positieve en opgewekte levensinstelling. Met goede resultaten behaalde zij haar VWO diploma aan het ISW. Na haar eindexamen ging zij bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Na het voltooien van haar studie ging zij bij de Rabobank werken. Manita had een sterk analytisch vermogen en maakte werk van haar ontwikkeling. Als tiener kreeg Manita verkering met Tom Verbakel, die zij al kende van de Middelbare school en ook voetbalde bij Naaldwijk. Na 8 jaar verkering zijn zij op 3 oktober 2014 in het huwelijk getreden en hebben elkaar het ja-woord gegeven in de Adrianuskerk. Samen waren zij een heel sterk team.
Zij stimuleerden elkaar in het werk, genoten van sport, gezelligheid, goede contacten met beide families en een hechte vriendengroep. Een grote vreugde bracht de geboorte van hun  zoon Maas. Toen eind 2018 hun dochter Isa ter wereld kwam, werd de blijdschap overschaduwd door grote zorgen om de gezondheid van Manita. Heel moedig  heeft zij de behandelingen ondergaan. De situatie stabiliseerde zich. Helaas heeft Manita de ongelijke strijd tegen de slopende ziekte niet kunnen winnen. Ondanks verdriet en machteloosheid wist zij anderen nog te troosten. Zij verloor haar gevoel voor humor niet en hield tot in haar laatste dagen de regie zelf in handen. Zo jong het leven los moeten laten, afscheid moeten nemen …. het maakt ons sprakeloos. Heel indringend ervaren wij hoe kwetsbaar een mensenleven is. Voor altijd zal Manita verder leven in de harten van allen die van haar houden en blijven houden. In haar dappere geest zullen haar dierbaren verder bouwen aan de toekomst. ‘Geniet als het lukt, huil als het moet.’ Samen sta je sterk. Wij wensen en bidden Tom, Maas en Isa, de familie Zwinkels en familie Verbakel veel kracht en troost toe bij het dragen van dit intense verdriet.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

'Oppassen dat we onszelf voor kerst geen derde golf cadeau geven'