Margaretha Jolinda Mathilde van Holstein-Pardoel

Geboren: 23 juni 1934
Overleden: 12 februari 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Gré van Holsteijn, geboren Pardoel, kwam uit het Gelderse Maasdriel, bisdom Den Bosch. De liefde voor Adriaan heeft haar naar het Westland gebracht. Zij was in haar 85-jarig leven vooral echtgenoot, moeder en oma. Zij hechtte geen groot belang aan uiterlijke schoonheid, maar legde het accent op innerlijke kracht, karakter en manier van leven. Het respect wat zij voor anderen had en waarmee ze zich voor iedereen openstelde is een voorbeeld dat zeker in haar kinderen en kleinkinderen navolging vindt.
Haar kinderen en kleinkinderen kunnen zich niet herinneren dat ze ooit boos was. Zij werkte nauwgezet, hard en liefdevol voor haar gezin. Haar aandacht voor iedereen, haar gastvrijheid en betrokkenheid waren om trots te zijn. Zij was gezegend met een diepgeworteld geloof en eerbied voor God. Daarnaast had ze een grote devotie voor Maria, speciaal voor Onze Lieve Vrouw van de wonderdadige medaille. Zij kon tot haar immer haar toevlucht nemen.  
Gré was een vrouw die altijd zorgzaam en attent was, oog en oor hebbend voor wie in haar buurt was. Als het nodig was om aan de keukentafel te gaan zitten praten, luisteren, aandacht te geven… dan gebeurde dat. Ze zorgde goed voor de inwendige mens, liet iemand zich snel thuis voelen, maar stond ook stil bij de belangrijke zaken van het leven.
Op 12 februari is zij te midden van haar naaste familie rustig gestorven. 19 februari hebben wij Gré uitgevaren vanuit de Johannes de Doperkerk en haar naar haar laatste rustplaats gebracht. Moge het eeuwige licht haar verlichten, dat zij ruste in vrede.

Diaken Walther Burgering  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Bisschop Van den Hende: “Waakzaam Kerstmis tegemoet gaan”