Maria Cornelia Martina van Kester-van Santen

Geboren: 25 oktober 1914
Overleden: 22 maart 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Mevr. van Kester is op de hoge leeftijd van 105 jaar overleden. Tot 2016 heeft zij op “de Heul” gewoond. Eerst met haar man Koos en gezin van 3 kinderen aan de Hollewatering. Na het overlijden van haar man in 2001 is zij met haar oudste dochter Marieke aan de Lessenaar gaan wonen. Hier heeft ze haar 100-ste verjaardag mogen vieren. Op 102 jarige leeftijd heeft zij bij een val in huis, haar heup gebroken. Na een operatie en twee maanden revalidatie, in verpleeghuis Vrederust-West, en terug keer naar huis niet meer mogelijk was kreeg zij daar de status, “permanente verpleeghuiszorg”. Mede door regelmatig bezoek van familie en bekenden heeft ze er een goede tijd gehad. Ze was er tevreden en genoot nog van het leven: eten-drinken, de mensen om haar heen en een spelletje. Bij mooi weer genoot ze van een wandeling in haar rolstoel, van de natuur in het Uithof-gebied.
Het geloof en de kerk speelden een belangrijke rol in haar leven. In en rondom de St. Andreasparochie, was mevr. van Kester zeer betrokken, o.a. enkele jaren als lid van het parochiebestuur. Maria was een belangrijk persoon in haar leven. Jarenlang was ze regionaal contactpersoon voor de bedevaarten naar het pelgrimsoord Banneux in de Belgische Ardennen.
Bij het 125 jarig bestaan van de St. Andreasparochie in 2018, was zij in haar rolstoel aanwezig als speciale gast. Van die viering heeft ze heel erg genoten, ze werd in het zonnetje gezet, door vice-voorzitter Ab van Marrewijk, met een boeket bloemen en een kistje Westlandse producten.
Door een tia verloor ze eind maart plotseling haar vitaliteit en 3 dagen later is ze vredig ingeslapen.
Door de regels vanwege de corona-crisis moest de uitvaart in kleine kring plaats vinden, anders dan dat ze zich bij leven had gewenst. De uitvaart door Pastoor Kwee was stemmig met  zang van Piet Onings, o. b.v. organiste Mary Vromans. De gezelligheid na afloop, die zo bij haar persoon hoorde ontbrak.
Als St. Andreasparochie zijn we, mevr. van Kester dankbaar voor haar jarenlange inzet en toewijding.                         

Parochie en bestuur St. Andreas

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Bisschop Van den Hende: “Waakzaam Kerstmis tegemoet gaan”