Maria Engelina Cornelia van Marrewijk

Geboren: 11 februari 1937
Overleden: 27 februari 2020
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 27 februari is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Maria Engelina Cornelia van Marrewijk uit Naaldwijk in de leeftijd van 83 jaar. Ria werd geboren in de Bospolder te Honselersdijk. Enkele kinderen uit het gezin hebben maar kort geleefd. Ondanks de zorgelijke tijdsomstandigheden van de oorlog, wist haar moeder het thuis gezellig te maken. Ria ging na de Lagere School naar de MULO in Monster bij de zusters. Thuis hielp zij mee in de tuin bij haar vader waar sla en tomaten werden gekweekt. Door avondstudie behaalde zij haar boekhouddiploma’s.
Zij vond een baan bij Lux Color, een foto ontwikkelingscentrale in Rijswijk.
Ria was een echt rekenwonder en zeer secuur. Zij ging op kamers wonen, eerst in Oud-Rijswijk, later in Delft. Toen het bedrijf verhuisde naar Ede, ging zij mee. Om haar trouwe inzet werd zij zeer gewaardeerd. Op 58 jarige leeftijd ging Ria met prepensioen en heeft zij jaren genoten van haar vrije tijd die zij altijd actief heeft ingevuld. Ria was alleenstaande maar zij stond niet alleen. Zij onderhield warme contacten met haar familie en vriendinnen. Voor zichzelf was zij zeer spaarzaam, maar voor anderen was zij heel gul en royaal. Graag ging zij ook bij de familie op bezoek. Als er iets te vieren was, dan was tante Ria, of tante Mar zoals zij ook wel werd genoemd, er altijd bij. Zij kon genieten van gezelligheid en ontmoeting en vond het belangrijk om het leven te vieren. Ria was zelfredzaam en zelfstandig, moedig en flink. Haar devies was: ‘De V van Victorie is ons parool.’ Zij had oog voor het wonder van de natuur. Graag was zij bezig in haar bloementuin of maakte wandelingen over de hei en de bossen rondom Ede. Omdat met het toenemen van de jaren haar krachten verminderden, verhuisde zij naar Naaldwijk. Daar had zij het prima naar haar zin, zo dicht bij haar familie en jeugdvriendinnen. Zij genoot van de kinderen van haar neven en nichten. Begin dit jaar kwam aan het licht dat Ria ernstig ziek was. Een warm thuis vond zij in het hospice Beukenrode.
Daar heeft zij op 11 februari nog haar 83e verjaardag gevierd. Nu heeft zij rust gevonden, na een liefdevol leven waarin zij veel voor de mensen om haar heen mocht betekenen. De viering van Woord- en Gebed bij haar afscheid heeft plaatsgevonden op 4 maart in crematorium Ockenburgh te ’s-Gravenhage.
Wij wensen haar familie en vrienden kracht en troost toe bij het dragen van het gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.