Martina Agatha Munier-van der Zalm

Geboren: 1 mei 1925
Overleden: 2 februari 2020
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Agaath werd geboren in Monster op 10 mei 1925. Haar vader was timmerman – aannemer. In het gezin zouden er in totaal zeven kinderen komen. Agaath werd gedoopt in de Machutuskerk, alwaar ze ook de Eerste H. Communie en het vormsel ontving. Ze was lange tijd bij de Gidsen, alwaar ze hoofdleidster was.
In mei 1944 leerde ze Aad kennen. Ze trouwden op 31 juli 1948, ook in de Machutuskerk. Daarna gingen ze in Loosduinen wonen. Ze gaven het leven aan Hélène, Conny, Robbert en Liduine. Met veel liefde zorgde ze voor het gezin. Ze verdiende bij door huishoudelijk werk te doen, door kamers aan gasten te verhuren en door kleding te breien. Op haar 50e haalde ze haar rijbewijs en van haar 50e tot haar 67e werkte ze in een handwerkwinkel.
Aad overleed plotseling in 1991. Na een moeilijke periode lukte het Agaath om overeind te komen, en een mooi en zelfstandig leven op te bouwen.
Ze bleef voor haar gezin een liefdevolle moeder en zorgde ook met veel liefde voor haar eigen moeder, tot zij op bijna 102-jarige leeftijd overleed.
De laatste tijd ging het achteruit met de gezondheid van Agaath. Op 2 februari is ze dan overleden in de leeftijd van 94 jaar.
We denken in dankbaarheid terug aan een actieve, zelfstandige en optimistische vrouw, die altijd interesse had in iedereen. Ze heeft een goed leven gehad, ze was een gelukkig mens, en was dankbaar voor alles.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

'Oppassen dat we onszelf voor kerst geen derde golf cadeau geven'