Wilhelmina Petronella Arkesteijn

Geboren: 20 januari 1928
Overleden: 27 januari 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Wil werd in Rijswijk geboren in een boerengezin, haar vader runde een veehouderij. Haar moeder overleed vroeg, namelijk in 1945. Haar vader werd invalide. Wil nam de rol van verzorgende op zich.
Ze heeft verkering gehad, maar er toch voor gekozen om voor haar vader te blijven zorgen. Ze heeft voor hem gezorgd t/m 1959, het jaar dat haar vader overleed.
In 1961 is ze bij haar twee broers gaan wonen, op de boerderij aan de Zwetkade Noord. Ook hier had Wil weer de zorgtaken. Terwijl de broers op de boerderij aan het werk waren, zorgde Wil voor het hele huishouden.  
Ze was niet alleen maar aan het werk. Ze genoot erg van uitjes met haar vriendinnen. Ze trokken er op uit, per bus en boot. Ook waren er leuke uitjes met neefjes en nichtjes. Verder hield Wil van borduren en naaien. Ze fietste graag en ze hield van bakken en koken. De neefjes en nichtjes vonden het geweldig om te komen logeren op de boerderij. 
Qua karakter gaf ze vroeger, toen ze jong was, haar mening, maar later is ze milder en kalmer geworden.  
In 1999 is een broer van haar overleden.
De laatste jaren ging Wil achteruit. Ze kon thuis blijven wonen en werd daar zeer goed verzorgd door broer Henk. Ook Careyn had een deel van de zorg.
Half januari werd ze opgenomen in het ziekenhuis van Delft. En op 27 januari is ze dan op 92-jarige leeftijd overleden in verpleeghuis Sammersbrug.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.