Agatha Maria Wilhelmina Kester-van Holsteijn

Geboren: 10 mei 1923
Overleden: 29 januari 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 29 januari is overleden mevrouw Agatha Maria Wilhelmina Kester-van Holsteijn uit Naaldwijk in de leeftijd van ruim 97 jaar. Agaath groeide op aan het Bruine Laantje, waar haar vader werkte als mandenmaker. Agaath onderhield een fijne band met haar zussen. Samen met haar echtgenoot Jan Kester heeft zij geleefd voor het gezin. Agaath was een tevreden mens en niet materialistisch ingesteld. In de ruimte van haar liefde en goede zorgen zijn haar kinderen Corrie, Lies, Geert en Jan opgegroeid. Zij wist het thuis gezellig te maken. Kleding maken was haar talent en haar hobby.
Een groot verdriet in haar leven is het overlijden van vader Jan in 1997. Agaath heeft hem zeer gemist, liet regelmatig ter nagedachtenis een H. Mis lezen in de Adrianuskerk, waar zij vlakbij woonde. In die zin was het mijn buurvrouw en zo sprak ik haar ook aan. Dat vond zij leuk! Na een werkzaam leven heeft zij vele jaren mogen genieten van haar oude dag. De tien kleinkinderen hadden een bijzondere plek in haar hart en heel bijzonder vond zij het om overgrootmoeder te mogen zijn van 15 achterkleinkinderen. Zij kwamen graag bij oma en superoma/oude oma op bezoek. Zij had altijd wat lekkers voor hen in huis. Hoeveel pepermuntjes zal zij in haar leven niet hebben uitgedeeld? Als het hele gezin samen was voelde zij zich de koning te rijk. Haar verjaardag werd altijd mooi gevierd evenals kerstavond. Ook vakanties en dagjes uit met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wist zij zeer te waarderen.
Agaath is jaar in jaar uit trouw naar de kerk gegaan. Vaak op vrijdag en/of zaterdagavond en altijd naar de seniorenviering in de Binnenhof.
Met het toenemen van de jaren werd zij minder mobiel en gingen haar gehoor en gezichtsvermogen achteruit. Toch hoorde je haar niet klagen. Door de grote steun van haar gezin en de inzet van de zorg kon zij nog steeds zelfstandig blijven wonen. Daar was zij zeer dankbaar voor. Bijna een eeuw heeft Agaath in deze wereld mogen leven.
Nu heeft tijd van leven voor haar plaats gemaakt voor eeuwigheid. Na een kortstondig stervensproces is zij heengegaan in het bijzijn van haar kinderen. Wij hebben het leven van Agaath in Gods Hand neergelegd tijdens de dankviering voor haar leven op 3 februari in de aula Woerdtuinen in Naaldwijk.
Een heel ontroerend moment was het binnenbrengen door de achterkleinkinderen. Moge Agaath, na een lang en mooi leven, nu rusten in vrede. Wij wensen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, zus Cilia en zwager Jan, schoonzus Riet en verdere familieleden troost toe bij het gemis van haar vertrouwde aanwezigheid als spil van het gezin.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.