Antonius Andreas van Zeijl

Geboren: 28 mei 1932
Overleden: 13 februari 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Op 28 mei 1932 werd Antonius Andreas van Zeijl geboren op de boerderij aan de Zwethkade in Wateringen. Hij was het zesde kind van Toon en Pietje van Zeijl. Na Toon kwamen er nog drie kinderen.
Tijdens het dansen in de Wateringse veiling leerde hij Francien van den Enden uit Monster kennen. Ze trouwden op 26 januari 1961, 60 jaar geleden. Er werd een huis en kas gebouwd aan de Middenweg en hij kweekte daar onder andere sla, tomaten, komkommers en later ook gipskruid. Het gezin werd gezegend met drie dochters en een zoon. Dit jaar waren ze dus 60 jaar getrouwd. De burgemeester is langs geweest om hen te feliciteren.
Na zijn pensionering ging Toon Jeu de Boules spelen. Daarnaast maakte hij dagelijks een ommetje met Francien. Trots was Toon op zijn zoon die een halve kas heeft overgenomen waarin hij zaad kweekt. Toon was een harde werker en had een praatje voor iedereen. Hij was altijd positief. Op 8 februari kreeg Toon een hersenbloeding. Na een paar dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben, is hij op 13 februari overleden. Gelukkig heeft hij van het gehele gezin nog afscheid kunnen nemen. Tijdens de crematieplechtigheid op 19 februari hebben wij herinneringen aan hem opgehaald, maar ook afscheid van hem genomen. Maar in onze harten zal hij door blijven leven. Wij wensen Francien en overige familieleden veel sterkte de komende tijd.

Els Geelen, pastoraal werker.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.