Catharina Maria Vollebregt-Scholtes

Geboren: 5 mei 1933
Overleden: 23 januari 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 23 januari is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Catharina Maria Vollebregt-Scholtes uit Naaldwijk in de leeftijd van 87 jaar. Toos is geboren en getogen in Kwintsheul en groeide op in een groot bakkersgezin, waar zij de jongste was van 11 kinderen. Op haar 13e ging Toos al meehelpen in de winkel achter de toonbank. In haar jeugd heeft zij vriendschappen voor het leven opgebouwd.
Toen Toos 18 jaar was kwam haar moeder te overlijden. Een zeer ingrijpende ervaring. Op 28 mei 1958 is Toos in het huwelijk getreden met Theo Vollebregt uit Poeldijk. Samen hebben zij met hard werken een mooi tuinbouwbedrijf opgebouwd aan de Hoogwerf in Naaldwijk. Toos had een opgewekt karakter en stond elke dag opnieuw zorgzaam klaar voor haar echtgenoot en hun zes kinderen Aad, John, Ruud, Ted, Lex en Miranda. De laatste kinderen vormen een tweeling. Na alle jongens zou Toos ook nog een dochter willen hebben. Toen bleek er bij de geboorte na een zoon ook nog een meisje te komen. Zo ging de lang gekoesterde wens toch nog in vervulling! Toos wist het grote huishouden goed te runnen. Alles was perfect verzorgd. Zij wist een warme en gezellige sfeer te creëren. De deur stond voor iedereen open en zij was zeer gastvrij. Als moeder leefde zij intens mee met haar kinderen en volgde hen met warme belangstelling, ook toen zij het ouderlijk huis verlieten om een eigen bestaan op te bouwen. Met de aangetrouwde kinderen onderhield zij ook een fijne band. Zij kon ervan genieten als op zondag de kinderen met aanhang thuiskwamen op de koffie. Belangrijk vond zij het ook om samen gezellig een glaasje te drinken. Toos mocht een trotse oma worden van 17 kleinkinderen en vond het altijd fijn om hen te ontmoeten en te verwennen. Toos had een enorm geheugen en leefde niet alleen zeer mee met de leden van haar eigen grote gezin, maar ook met de beide families, vriendinnen en vrienden, buren en bekenden. Zij was een gelovige vrouw, ging graag naar de kerk en stak voor allerlei intenties thuis een kaarsje aan. Op bedevaart gaan was voor haar elke keer opnieuw een inspirerende en gezellige ervaring. Jarenlang gingen Theo en Toos naar de kerkenveiling en kochten daar altijd de klaverjasavond. Kaarten was haar grote hobby. Toos was een mensenmens en ontmoetingen wist zij zeer te waarderen. Na een werkzaam leven heeft Toos met Theo genoten van hun vrije tijd. Vroeger konden zij niet op vakantie, maar later hebben zij de schade goed ingehaald. De laatste jaren kwamen er zorgen om de gezondheid van Theo. Toos was zijn steun en toeverlaat. Heel dankbaar was zij dat Theo een plaats kreeg in de Hooge Tuinen. Elke dag ging zij op de fiets naar hem toe. Voor haar leeftijd was zij nog zeer vitaal, zelfstandig en actief. In oktober veranderde haar leven radicaal, toen aan het licht kwam dat zij een ongeneeslijke ziekte onder de leden had.
Het afscheid nemen en loslaten vielen haar zwaar. Haar leven lang heeft zij de regie in handen gehad. Het naderende einde maakte haar machteloos en verdrietig. Het enorme meeleven in de afgelopen maanden deed haar zeer goed. Na een kortstondig stervensproces is zij van ons heengegaan. Heel persoonlijk heeft zij van haar dierbaren afscheid genomen.
Vanwege de corona omstandigheden was het afscheid in de aula van de begraafplaats aan de Zandhaver op 30 januari jl.. Wij wensen Theo en het gezin, familie en vrienden veel kracht en troost toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.