Cornelia Clazina Maria Samwel-Duijvestijn

Geboren: 19 september 1923
Overleden: 12 maart 2021
Plaats: Wateringen

In dierbare herinnering

Corry werd als vijfde van tien kinderen geboren in een goed katholiek tuindersgezin.
Na schooltijd hielp ze in het huishouden, maar liever hielp ze haar vader en broers in de tuin. Op 10-jarige leeftijd paste ze al op de kinderen van de buren. Wat een verantwoordelijkheid!
Met haar coupeuse-opleiding op zak, naaide en herstelde zij de kleding van familie en vrienden.
17 jaar was ze, toen ze Martien leerde kennen. Kort na de bevrijding trouwden ze, ze gingen inwonen  en Martien begon een tuin in Wateringen. Toen de acht kinderen uitvlogen kregen Corry en Martien wat meer tijd voor elkaar en hadden heerlijke vakanties. En Corry werd als vrijwilliger actief bij de Zonnebloem, volksdansen en bridgen deed ze graag en ze zong bij Soli Deo Gloria in de St. Jan.
In een interview ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag vertelt ze: “Als ik terug kijk heb ik geen spijt van de dingen in mijn leven. Ik zou het zo weer doen. Want ik ben ik. Maar in deze tijd zouden er wel dingen anders zijn; acht kinderen past nu niet meer. Er zijn nu zoveel andere dingen bijgekomen, zoals vakanties, die waren er vroeger niet, daar had nog nooit iemand van gehoord. Wel schoolvakantie, maar eropuit gaan werd niet gedaan.
 Ik heb me in mijn leven wel veel zorgen gemaakt, dat komt vanzelf met zoveel kinderen. Elk kuchje hoorde ik en ziek zijn ze allemaal wel een paar keer geweest.
Ik had veel steun aan mijn geloof, kon ook heel goed bidden en vooral tot rust komen in de kerk. Mijn geloof ben ik niet kwijt geraakt maar is wel anders geworden. Ik ben ook mondiger geworden en draag zorgen mee van anderen en dat geeft een band met die ander en dat geeft een gevoel van samen geloven misschien wel in een betere wereld.…..
Ze vindt, na haar verhuizing naar de Ark, een nieuwe liefde: Karel Viveen. Ze hebben een aantal gelukkige jaren met elkaar tot hij in 2008 overlijdt. Ook zoon Leo overlijdt in dat jaar. Dramatisch voor haar om je eigen kind te overleven.
Haar devies: Wees open en eerlijk, je krijgt buikpijn als je alles binnen houdt. Al sloeg ze daarin volgens bekenden wel eens door…. 
Met de jaren komen de gebreken, maar dat weerhield haar er niet van actief te zijn in de bewonerscommissie en breien is een geliefde bezigheid. En ze gebruikt graag de laptop die ze op haar 90ste verjaardag kreeg!
Sinds einde zomer 2019 verblijft Corry in een verpleeghuis in Pijnacker Ze heeft het daar erg naar haar zin en is tot het einde toe belangstellend naar familie, niet in het minst de kleinkinderen, en de mensen om haar heen.
Maar gaandeweg wordt eten steeds lastiger, is ze vaak erg moe en verlangt ze naar de dood.
Corry heeft een rijk en prachtig lang leven gehad, waar nog veel verhalen over verteld zullen worden. We wensen haar vanuit een dankbaar hart toe dat dit leven nu voltooid mag worden in Gods Liefde.

Corry, A Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.