Hendrika Cornelia Maria van der Spek-de Gier

Geboren: 10 mei 1930
Overleden: 6 februari 2021
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Henny van der Spek, geboren 10 mei 1930, groeide op in Naaldwijk met twee oudere broers en twee jongere zusjes. Vader was kapper. Haar moeder over-leed toen Henny 13 jaar was. Vader hertrouwde enige jaren later. Daarmee kreeg het gezin een tweede moeder.
Op haar 27e trouwde Henny met Wim van der Spek die op zee werkte. Samen kregen zij vijf kinderen. Het gezin verhuisde naar Monster, met oma de Gier. Het tweede kindje verongelukte toen hij uit school kwam. Ondanks het verdriet volgden gelukkige jaren in de Wassenaarstraat met vader die werk aan de wal had gevonden. Kinderen gingen studeren, werden volwassen, en trouwden. Henny en Wim werden grootouders. Ook na nieuw verdriet vanwege het overlij-den van Wim (1991) wist Henny overeind te blijven. Begon vrijwilligerswerk, wekelijks zwemmen, aanhoudende aandacht van en voor haar kinderen en kleinkinderen. Gezamenlijke vakanties en trouw aan en van zussen en nichtje Leny.
Henny was de spil van de familie en bleef in een strak week-ritme tot op hoge leeftijd haar eigen dingen regelen. Haar goede zorgen beperkten zich niet tot de kring van eigen gezin. Met grote toewijding heeft zij zich ook ingezet voor het welzijn van ouderen en zij vond steun in het gebed. Jarenlang kerkte zij in ’s-Gravenzande en in de Adrianuskerk (Naaldwijk). Met haar zus, tante Corry Bruggeling, nu de laatst levende van die generatie, bracht zij samen gezellig de zondag door. Na enkele bewogen weken overleed Henny op 6 februari in het ziekenhuis.
In de viering ten afscheid (13 februari) lazen we o.a. kerkvader Augustinus dat haar leven geen verleden tijd is. Voor altijd zal zij verder leven in de harten van allen die van haar blijven houden. Henny is bijgezet in het nieuwe graf van haar overleden man Wim, op een sneeuwwit kerkhof van de Machutus-kerk. Moge Henny nu herenigd met haar dierbaren thuis zijn bij God en rusten in vrede.

Pastor Smulders

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.