Jacoba Gerarda Maria van Meurs-Zwinkels

Geboren: 12 januari 1925
Overleden: 3 maart 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Op 3 maart is overleden mevrouw Jacoba Gerarda Maria van Meurs-Zwinkels uit Wateringen in de leeftijd van 96 jaar. De laatste periode werd zij liefdevol verzorgd in De Ark. Co werd geboren in de Herenstraat en groeide op in een tuindersgezin. Van jongs af aan heeft zij thuis meegeholpen in huis en tuin.
Op 18 januari 1950 trad zij in het huwelijk met Henk van Meurs. Zes kinderen werden aan hun goede zorgen toevertrouwd: Lia, Riny, Gerard, Leo, Wilma en Marijke. Het gezinsleven was nauw verbonden met het tuinbouwbedrijf, waarin Co jarenlang, naast de zorg voor huishouden en kinderen, ook de handen uit de mouwen stak. Zij was een positief denkende en kordate vrouw die van aanpakken wist. Zij kon goed regelen en organiseren en wist thuis een warme en gezellige sfeer te creëren. Gastvrij stond de deur altijd open. Als moeder was zij zeer betrokken bij haar kinderen en volgde hen met warme belangstelling, ook toen zij het ouderlijk huis hadden verlaten om een eigen bestaan op te bouwen. Een verdriet waar geen woorden voor zijn, is het overlijden van dochter Riny dertig jaar geleden. Co is samen met Henk het jonge gezin, dat zonder moeder achterbleef, tot grote steun geweest. Haar goede zorgen beperkten zich niet tot de kring van het eigen gezin. Jarenlang is Co actief geweest binnen de Zonnebloem en heeft zich met hart en ziel ingezet voor het welzijn van ouderen en zieken. Veel vreugde heeft zij beleefd aan haar 18 kleinkinderen die zij heeft zien opgroeien tot volwassenheid. Zij was een leuke oma die hen graag verwende. Later kwamen er 21 achterkleinkinderen, waar zij zeer van heeft genoten. In 2016 is Henk overleden. Ondanks het gemis en de beperkingen van het ouder worden, pakte zij het leven moedig op.
Co was een gelovige vrouw. Graag en trouw ging zij naar de kerk. Maria nam een belangrijke plaats in binnen haar geloofsbeleving. Jarenlang ging zij mee op bedevaart naar Heiloo. Nu is zij, na een kortstondig stervensproces, de Heer tegemoet gegaan. Moge zij ruste in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 9 maart in de St. Jan de Doperkerk. Wij wensen het gezin en de familie troost en vrede toe bij het gemis van haar zo vertrouwde aanwezigheid.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.