Maria Adriana van der Knaap-van Mil

Geboren: 02 mei 1924
Overleden: 6 maart 2021
Plaats: Honselersdijk

In dankbare herinnering

Op 96 jarige leeftijd is overleden mevrouw Maria Adriana van der Knaap – van Mil uit Naaldwijk. Marie groeide op in Maasland, op een boerderij aan de Westgaag. Als jong meisje ging zij werken in het Westland. Zo leerde zij haar aanstaande bruidegom Jan van der Knaap uit Kwintsheul kennen. Op 23 februari 1949 traden zij in het huwelijk. Marie werd moeder van acht kinderen. Het gezinsleven was jarenlang verbonden met het tuinbouwbedrijf aan de Mariëndijk. Marie was er voor het gezin en Jan runde de tuin. Marie was een positief denkende en zorgzame vrouw. Zij stond altijd klaar voor haar gezin en heeft ook goede hulp gehad. Naast zorgdragen maakte zij ook werk van haar ontwikkeling. Zij haalde haar rijbewijs, volgde een cursus techniek en ging op Engelse les. Zij hield ook een dagboekje bij. De actualiteit volgde zij op de voet en ze had over zaken een duidelijke eigen mening. Toen de kinderen het ouderlijk huis verlieten, brak er een nieuwe periode aan met meer vrije tijd. De verhuizing naar Honselersdijk was een goede keuze. Fijne buren en dicht bij de kerk, waar zij altijd graag naar toe gingen. Samen met Jan heeft zij genoten van een mooie en lange oude dag. Zij hield van fietstochten maken en bridgen. Trouw onderhield zij haar contacten in het gezin en de familie. Zij was altijd zeer attent en belangstellend. De kleinkinderen brachten een nieuwe dimensie in haar leven. Zij was een trotse en leuke oma. Later heeft zij genoten van de achterkleinkinderen. In haar lange leven heeft zij voor- en tegenspoed, vreugde en verdriet meegemaakt. Op 1 januari 2017 is haar man Jan overleden in de leeftijd van 96 jaar. Het alleen zijn viel Marie zwaar en met het toenemen der jaren gingen haar lichamelijke en geestelijke krachten achteruit.
Daarom verhuisde zij naar het Woerdblok in Naaldwijk. Op de afdeling ‘Kleinschalig wonen’ ging zij zich goed thuis voelen. Het bezoek wist zij nog zeer te waarderen. Marie was een echt gezelligheidsmens. Nu is zij, na een kortstondig stervensproces, de Heer tegemoet gegaan.
Moge zij rusten in vrede. De viering van Woord en Gebed bij haar afscheid heeft plaatsgevonden in aula Woerdtuinen op 12 maart. Wij wensen haar gezin en familie troost toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.