Maria Johanna van den Bemd-Nadorp

Geboren: 17 oktober 1944
Overleden: 25 maart 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 25 maart is overleden mevrouw Maria Anna Joanna van den Bemd-Nadorp uit Naaldwijk in de leeftijd van 76 jaar. De laatste periode werd zij liefdevol verzorgd in ‘De Tweemaster’ in Maassluis. Ria werd geboren op 17 oktober 1944 in Poeldijk, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
De angst en de schaarste van de oorlog heeft zij als baby natuurlijk niet bewust meegemaakt, maar voor haar ouders was het een grote zorg. Ria is de jongste van 5 kinderen.
Het gezinsleven was nauw verbonden met de drukkerij van haar vader. Na de Lagere School hielp zij mee in het huishouden, thuis en elders en heeft zij ook in een winkel gewerkt. Bij het dansen ontmoette zij haar aanstaande echtgenoot Aad van den Bemd die in Naaldwijk woonde. Hij was afkomstig uit Brabant en naar het Westland getrokken om hier te werken in de tuinbouw.
Op 12 mei 1969 gaven zij elkaar het ja-woord in de Sint Adrianuskerk en verhuisde Ria naar de Druivenstraat in Naaldwijk waar Aad woonde met zijn moeder die weduwe geworden was. Later is schoonmoeder van den Bemd teruggegaan naar Brabant. Aad was een harde werker in de tuinbouw en Ria verzorgde het huishouden. Hun kinderen André en Sandra mochten opgroeien in de ruimte van hun liefde en goede zorgen. Ria was er altijd voor de kinderen en was heel gastvrij. Zij kon genieten van gezelligheid en ontmoeting en onderhield fijne banden met haar familie en buurtjes. Aad was haar steun en toeverlaat, zeer zorgzaam en handig. Ria heeft in haar leven best getobd met haar gezondheid, maar Aad was er altijd voor haar.
Naast werken en zorgdragen hebben zij samen genoten van hun vrije tijd.
Aad heeft nog lang doorgewerkt, maar gaandeweg ging hij afbouwen. Graag gingen zij samen even naar Hoek van Holland een visje eten of winkelen in Maassluis. Ook vonden zij het heerlijk om op vakantie te gaan naar een hotel of een huisje. Huwelijksjubilea en kroonjaren werden altijd mooi gevierd en dan was iedereen welkom.
Als oma heeft Ria genoten van haar drie kleinkinderen Demi, Wessel en Bram.
Zij was een trotse oma, altijd vol interesse. Toen zij in mei 2019 vijftig jaar getrouwd was, heeft zij een bloemstukje naar de Adrianuskerk gebracht. De Gouden Bruiloft is nog heel mooi gevierd. In oktober 2019 is Aad plotseling overleden. Ria heeft hem zeer gemist en ook vanwege haar zwakke gezondheid kon zij niet langer zelfstandig blijven wonen. Gaandeweg is zij zich thuis gaan voelen in de Tweemaster. Nu is zij op het Feest van Maria-Boodschap, 25 maart, de Heer tegemoet gegaan. Haar kinderen hebben goed voor haar gezorgd en de familie heeft haar trouw bezocht. Nu heeft Ria rust gevonden en is zij weer samen met Aad. Wij wensen haar gezin en familie troost en vrede toe bij het dragen van het gemis. De uitvaart heeft plaatsgevonden in de aula Woerdtuinen te Naaldwijk op 31 maart jl.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.