Willebrordus Sta

Geboren: 22 april 1933
Overleden: 21 januari 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Wim Sta werd geboren in Kwintsheul in een liefdevol gezin, met een oudere broer en zus. Zijn jeugd bracht hij door in de Sovjet; een mooie jeugd met plezier, kwajongensstreken en kameraadschap. Zelfs aan de oorlogsjaren had hij goede herinneringen. Met 14 jaar ging Wim werken en op zijn 22ste ontmoette hij Riet Vollebregt: verliefd, verloofd en getrouwd op 30 september 1958. In 1959 werd Nanny, de eerste dochter van drie, geboren. Joke en Marlin volgden. Hij ging werken bij de Gist en was trots op zijn vier meiden.
Wim was zorgzaam en zakelijk. Zeker geen barmhartige Samaritaan, maar wel heel erg goed voor zijn eigen kleine kring. Een vader uit duizenden, die klaar stond om te klussen waar hij kon. Hij genoot van zijn kleinkinderen. Altijd belangstellend naar hoe het met ze ging. Toen ook zij kinderen kregen en hij overgrootvader werd lag hij geregeld op de grond met hen te kroelen. Een echt familiemens.
Wim veranderde de laatste jaren doordat hij bijna blind werd, en verward. Onmacht en boosheid om de beperkingen maakten het lastig voor hem en voor Riet. Zij las hem het Westlandse nieuws voor; hij kreeg een steeds grotere tv om het voetbal nog een beetje te volgen. Hij had het dóór dat in zijn hoofd niet alles meer goed functioneerde. De angst om in een tehuis gestopt te worden bleef hem bezighouden. De geduldige en herhaaldelijk uitleg verdween in zijn dolende geest, en de angst bleef.
Het laatste stukje ging snel voor hem. Veel mensen van burgernetwerk en ambulancedienst stonden hem bij. In de armen van zijn vrouw overleed hij op 21 januari. Moge Gods eeuwig licht hem verlichten en moge hij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.