Adrianus Franciscus Maria van Holsteijn

Geboren: 17 september 1940
Overleden: 4 januari 2022
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Adriaan/Aad was een hardwerkende tuinder, die zich als echtgenoot, vader en opa meer dan verdienstelijk heeft gemaakt. Hij was een bescheiden man, op de achtergrond aanwezig, maar met daadkracht en een tikkeltje eigenwijs.  Een vrolijke man, genietend van de mensen om hem heen en klaarstaand voor anderen waar nodig. “Heb je naaste lief en behandel de ander zoals jezelf ook behandeld wilt worden”, dat heeft hij zijn kinderen voorgeleefd.
Hij heeft veel over gehad voor zijn Gré: een huis laten bouwen in het Westland, heel wat ritjes gemaakt naar Velddriel om onder de Brabanders te blijven en niet van haar zijde geweken toen ze ziek werd en stierf. Zijn eigen gezondheid legde hij in de waagschaal om er voor haar te zijn. Na haar overlijden heeft hij wekelijks een mis laten opdragen voor haar zielenheil. Zo was Adriaan. Het oog op het welzijn van de ander.
Hij werkte hard om zijn kinderen in het leven alle kansen te geven die er waren om te slagen. Als vader stond hij voor hen klaar. Hij was een vader waar je mee kon samenwerken en overleggen, waarop je kon bouwen en die je kon vertrouwen.
Adriaan was een warme, sterke, liefdevolle en gelovige man. Hij vond het moeilijk om – na de dood van Gré- zijn beslissingen alleen te nemen. Gemankeerd en minder sterk dan voorheen sloeg regelmatig de twijfel toe. Zeker waar het de verkoop van ‘hun huis’ betrof…. Toen hij uiteindelijk besloten had het tóch te verkopen en naar een appartement te gaan, bracht dat rust en duidelijkheid. Helaas heeft hij hier niet meer mogen intrekken. Hij woont nu – in eeuwigheid- in het Vaderhuis, verenigd met zijn Gré. Dat hij moge rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.