Maria Johanna Catharina Franke - Hofstede

Geboren: 23 januari 1933
Overleden: 17 januari 2022
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 23 januari 1933 werd Maria Johanna Catharina Hofstede geboren. Zij groeide op met haar oudere zus en jongere broer en zus op de boerderij van Jacobus Hofstede en Petronella Olsthoorn aan de Poeldijkseweg in Loosduinen. Zij had een onbezorgde jeugd en hielp haar moeder. In de veiling van Wateringen werd gedanst en daar leerde zij Bep Franke uit Monster kennen. Na vijf jaar verkering, trouwden ze op 14 november 1956. Ze gingen wonen aan de Poeldijkseweg 4 in Monster. Riet help mee in de tuin bij het krenten van druiven en later bij de sla en tomaten. Ook deed zij de administratie.
Vorig jaar waren ze 65 jaar getrouwd en kregen ze een brief van de koning en koningin. Hier was Riet trots op. Het gezin Franke werd gezegend met drie kinderen; Ted, Jos en Conny. Later kwamen daar de schoonkinderen bij en de vijf kleinkinderen. Riet was dol op hen. Riet was het liefste thuis waar zij genoot als het hele gezin op bezoek kwam op zondag. Ze was een echt familiemens.
Na de feestdagen van 2021 was Riet verkouden. De huisarts vertrouwde het niet en stuurde haar naar het ziekenhuis. Er was een behandelplan gestart en ook plannen om weer naar huis te kunnen. Dit heeft niet zo mogen zijn. In de ochtend van 17 januari overleed Riet. Zaterdag 22 januari een dag voordat zij 89 jaar zou worden, hebben wij haar herdacht in de uitvaartdienst in de H. Machutus. Hierna hebben we haar begeleid naar haar laatste rustplaats op het parochiële kerkhof.  Dat zij nu bij haar en onze Schepper mag zijn met allen die haar voorgingen. Rust zacht, Riet.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.