Theodorus Jacobus Keijzer

Geboren: 5 juli 1939
Overleden: 24 januari 2022
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 24 januari is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, overleden de heer Theodorus Jacobus Keijzer uit Naaldwijk in de leeftijd van 82 jaar. Dick werd geboren in Schipluiden. Later verhuisde het gezin naar de Middel Broekweg in Naaldwijk. Hij was de vierde in rij van 8 kinderen. Hij groeide op tot een opgewekte en sportieve jongen. Na de Lagere School ging hij naar de tuinbouwschool in Poeldijk en volgde een lascursus. Schaatsen was zijn grote hobby. In 1963 heeft hij met zijn vrienden deelgenomen aan de Elfstedentocht. Helaas moest hij vlak voor de finish afstappen. Zijn militaire dienstplicht heeft hij vervuld bij de commando’s.     
Hij was trots op zijn groene baret en vertelde nog steeds graag stoere verhalen over zijn diensttijd. Dick trad in het huwelijk en begon een eigen onderneming.  Hij werd de trotse vader van Carl en Irma. Later is hij met enkele compagnons een Anjerstekken bedrijf begonnen onder de naam West-Stek/West-Select.
Hij heeft cursussen gevolgd om zich te bekwamen in het management. Daarnaast zette hij zich in voor de studieclub en de Hagelunie. Om nieuwe afzetgebieden open te leggen, reisde Dick over de hele wereld. Na de echtscheiding kwam er met Rosa een nieuw begin in zijn leven. Samen hebben zij genoten van de gewone dingen van elke dag en gastvrij vele mensen thuis ontvangen. Dick vond het fijn om samen te zijn met zijn gezin, familie en vrienden. Toen hij zich uit het bedrijf terugtrok brak er een nieuwe periode aan. Graag was Dick bezig in zijn bloemen- en groentetuin en in zijn druivenkas. Van zijn oogst deelde hij graag uit aan de mensen die langskwamen. Dick kon genieten van het golfspel. In 2002 werd hij getroffen door een aneurysma. Na een spannende tijd is hij gelukkig goed hersteld. Hij wilde zich in zijn bonustijd dienstbaar blijven maken aan de glastuinbouwsector en de samenleving. Vele bestuurlijke functies heeft hij bekleed. Dick was een man met visie, ter zake kundig en kon goed luisteren. Hij dacht niet in problemen maar in oplossingen. Via de PUM werd hij uitgezonden naar het buitenland om ontwikkelingsprojecten te begeleiden. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de kerkenveiling van de Sint Adrianusparochie en was een zeer enthousiaste en gedreven veilingmeester. Voor zijn jarenlange inzet voor de maatschappij werd hij in 2018 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Met Rosa heeft hij genoten van mooie vakanties en samen met hun vriendengroep hebben zij veel van de wereld gezien. Als opa had hij altijd interesse in zijn kleinkinderen. Het afgelopen jaar kwamen er grote zorgen om zijn gezondheid. Dick had een enorm doorzettingsvermogen en bleef moedig. Machteloos en verlangend naar rust heeft hij nu het leven los moeten laten. De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op 2 februari in Crematorium Ockenburgh in Den Haag. Moge Dick, na een ondernemend en dienstbaar leven, rusten in vrede. Wij wensen Rosa, zijn gezin, familie en vrienden veel kracht en troost toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord.