Agatha Johanna Maria Zwinkels-van Leeuwen

Geboren: 26 augustus 1930
Overleden: 25 mei 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Agaath werd geboren op 26 augustus 1930 in een tuindersgezin in Poeldijk. In het gezin kwamen er in totaal zes kinderen. In haar jeugd heeft ze veel gewerkt in de kassen van haar ouders. Na de oorlog leerde ze bij het dansen Cor Zwinkels kennen. In 1954 zijn ze getrouwd in de Poelukse kerk. Daarna zijn ze gaan tuinen aan het Blauwe Hek te Maasdijk. Er kwamen al snel kinderen, zeven in totaal. Klaverjassen, school, sporten, klaarstaan voor iedereen, Agaath was altijd bezig. En op de zondagen waren er leuke uitjes.
Toen de kinderen uitgevlogen waren en de tuin van de hand was gedaan, verhuisden ze naar Naaldwijk. Daar hebben ze heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Samen zaten ze op het kerkkoor Cantamus Domino, reden maaltijden voor Tafeltje Dekje, verleenden mantelzorg in de familie en hebben heel veel op de kleinkinderen gepast. Ook bezochten ze ouderen in de parochie en brachten mensen naar de kerk. Ze waren ook vrijwilliger bij de vieringen in de Naaldhorst. En Agaath zat bij het Vrouwengilde. Samen hebben ze vele prachtige reizen gemaakt.
Cor kreeg op een gegeven moment de ziekte van Alzheimer. Agaath bleef optimistisch en krachtig ondanks dat ze zelf ook steeds meer klachten kreeg van de Parkison. Zo lang mogelijk autonoom blijven, dat vond zij belangrijk.
Vijf jaar geleden overleed Cor, en Agaath woonde inmiddels in de Witte Brug, terug in Poeldijk. Ze had steeds meer zorg nodig en verhuisde naar de Terwebloem. Op 4 mei werd ze getroffen door een herseninfarct. Op 25 mei is ze dan, op 88-jarige leeftijd, overleden in revalidatiecentrum Westhoff.  
We denken in dankbaarheid terug aan een sterke vrouw, die heel veel van haar dierbaren hield. En het zorgen voor de ander stond centraal in haar leven.
Moge zij rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.