Johanna Antonia Maria Smits-Coenen

Geboren: 7 februari 1942
Overleden: 30 april 2019
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Joke is op 7 februari 1942 geboren in Den Haag. Ze groeide op in een Rooms-Katholiek gezin van in totaal zeven kinderen, zij was het tweede kind. Ze volgde de MULO en 1 jaar de huishoudschool. In 1957 ging ze bij haar vader werken in de babytextielwinkel De Kindervriend. Ze leerde Gerard Smits kennen en ze trouwden in 1967. Joke stopte toen met werken. Tussen 1968 en 1971 werden Joppe, Eppo en Twan geboren. Daarna verhuisde het gezin naar Monster, alwaar Maaike werd geboren. Joke heeft diverse banen gehad. Ze heeft o.a. gewerkt in de bibliotheek van Monster. Ook hield ze van studeren. In de avonduren haalde ze het HAVO-diploma en ze deed een cursus kunstgeschiedenis. Daar kwamen vele mooie reizen uit voort, waar ze samen met Gerard erg van genoot. Ze hield van kunst. Zo ging ze bijv. ook graag naar de opera.
Ze was heel dienstbaar en hulpvaardig. Ze heeft nooit haar medemens uit het oog verloren. Zo mocht bijv. familie van ‘tante’ Krysia uit Polen hier bij haar logeren. Joke was heel nuchter, krachtig, maar tegelijk ook bescheiden en zorgzaam. Vooral was ze een actieve vrouw. En ze genoot van de negen kleinkinderen.
Het geloof was voor haar van belang. Waar anderen twijfelen, waren een aantal geloofsaspecten voor haar heel duidelijk. Ze kwam graag in de kerk. En ze was lid van de Bijbelgroep, die zich regelmatig buigt over een Bijbeltekst en daarover uitwisselt wat het je doet. Het geloof gaf haar veel kracht, ook in de periode van haar ziekte. Van deze ziekte kon ze het niet winnen en ze is op 30 april overleden in de leeftijd van 77 jaar. Moge zij rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.