Johannes Hermanus Gerardus Petrus Petterson

Geboren: 08 december 1924
Overleden: 18 april 2019
Plaats: Maasdijk

Op 18 april 2019 overleed op 94-jarige leeftijd Johannes Hermanus Gerardus Petrus (Herman) Petterson.
Herman werd geboren op 8 december 1924 in Rotterdam. Hij groeide op in een gezin van 5 kinderen, van wie het zusje Corrie jong is gestorven. Zijn vader had een meubelfabriek. Het was de bedoeling dat Herman samen met zijn broer Wil
de zaak zou voortzetten. Hij voelde zich daar niet op zijn gemak, voelde zich opgesloten en het benauwde hem. Hij koos ervoor op een boerenbedrijf te gaan werken. Op 18-jarige leeftijd werd hij midden in de oorlog tewerkgesteld en moest hij naar Duitsland, een zwarte bladzijde in zijn leven.
Op de kermis in Maasland kreeg hij verkering met Bep van Mil. Zij trouwden op 11 februari 1958. Zij kregen 9 kinderen, van wie de oudste dochter kortgeleden is overleden, hetgeen hem veel verdriet heeft gedaan. Zijn kinderen omschreven Herman als een harde werker. Hij was sportief, zorgzaam en had humor. Een man ook die creatieve oplossingen bedacht. Hij was zuinig, alles kon hergebruikt worden. Hij had een grote moestuin en hield van planten.
Naast gelovig was Herman ook een devote man met een grote verering voor Maria. Hij werd dan ook geboren op het feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis en verloofde met Bep op 8 september op het feest van Maria Geboorte. Op 26 april namen we afscheid van hem vanuit de Jacobuskerk te Maasdijk. In besloten kring was daarna de crematieplechtigheid in Maasluis.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Pastor Berry Lansbergen

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.