Maria Engelberdina de Korte-van der Wilk

Geboren: 29 september 1927
Overleden: 14 juni 2019
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering   

Riet de Korte - van der Wilk, geboren 29 september 1927 te Poeldijk, was de oudste dochter van een gezin van 12 kinderen. Zij zorgde lange tijd voor de kleintjes. In 1952 trad ze in het huwelijk met Bertus de Korte. Een huwelijk van 63 jaar, waarin veel lief en leed werd gedeeld, maar dat – tot haar groot verdriet- kinderloos bleef. Mede hierdoor heeft zij altijd gewerkt en met veel neven en nichten tot op hoge leeftijd een goede band gehad.
Riet was een gelovige mens, maar de laatste jaren niet meer zo kerkelijk. Ouderdom, ziekte en minder mobiliteit stonden haar in de weg. Door alles heen bleef er bij haar wel het besef dat er meer is, dat er een lijntje is met God. Voor haar speelde Maria daar ook een rol bij. De grote hoeveelheid bidprentjes van Maria bij haar thuis gaven daar blijk van en regelmatig stak ze een kaarsje aan bij Maria, de moeder van de Heer, troosteres en dienares. Maria, die zoveel in haar hart bewaarde, dat de grote en kleine zorgen, de verdriet- en vreugdezaken van Riet daar nog wel bij konden.  
In 2015 overleed Bertus en Riet kwam er alleen voor te staan. Riet verheugde zich zo ook op de hereniging met haar man Bertus. Zij sprak af en toe al over die samenkomst, als ze ziek was of bij zijn foto stond. “Ik kom eraan”, zei ze dan. Alsof ze zeggen wilde: “Kom me maar halen.” De vreugde over het weerzien kon haar rust geven, een gelovige rust. Het weerzien in liefde.
Het laatste half jaar ging haar gezondheid achteruit. Op 2e pinksterdag werd ze opgenomen in het ziekenhuis, alwaar ze na een kort ziekbed op 14 juni 91-jarige leeftijd overleed. Jezus sprak over de hemel als een Vaderhuis waar “ruimte is voor velen.” Het Vaderhart van God biedt ruimte aan elke mens. De viering van de uitvaart van Riet de Korte - van der Wilk was een viering van het leven. Een lang leven,  91 jaar. Een leven met voorspoed en tegenslag. Een leven om dankbaar voor te zijn. Een leven ook dat doorgaat, daar waar God Zijn hart opent en mensen bij elkaar brengt in de palm van Zijn hand.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.