Maria Vergeer

Geboren: 19 februari 1931
Overleden: 4 mei 2019
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Op 4 mei 2019 overleed om 88-jarige leeftijd Maria Vergeer. Zij werd geboren op 19 februari 1931 te Gouda als 7e in een gezin van 9 kinderen. Zij had 3 broers en 5 zussen.
Maria had al vroeg de sterke motivatie om het klooster in te gaan. De veilige muren van het klooster en de intense beleving van het geloof spraken haar erg aan. Op 16- jarige leeftijd trad zij in bij het klooster in Oudenbosch. Na 3 jaar werd zij geprofest.
In  Oudenbosch heeft zij een verpleegkundige opleiding gevolgd en is vervolgens de verpleging ingegaan. Al snel kreeg zij een plek in een groot opvangtehuis (’t Hooge Veer ) voor zwakzinnige en gehandicapte kinderen. Tussen al deze kinderen, die ze kon helpen en verzorgen voelde zij zich erg thuis wat haar veel vreugde gaf. Op deze locatie heeft zij Els Barten ontmoet, haar latere huisgenoot.
Naderhand is zij gaan werken in het Maria ziekenhuis te Tilburg. De vrijheden na het Vaticaans Concilie konden haar niet bekoren. Zij voelde zich niet meer thuis in de gemeenschap en trad met een bedroefd hart uit.
In 1978 vond haar huisgenoot een nieuwe werkkring in Rotterdam en verhuisden zij naar Monster.
Maria ging werken als hoofdverpleegkundige in een zorgcentrum te Loosduinen, waar zij tot haar pensioen leiding gaf aan de medische verzorging.
Maria bleef trouw aan haar rotsvaste geloof, was een betrokken kerkgangster, is 30 jaar lang lid geweest van de gebedsgroep in Wateringen en had een grote verering voor Maria.
Op 13 mei 2019 namen wij afscheid van haar vanuit de parochiekerk H. Machutus te Monster,
waarna de crematieplechtigheid was in crematorium Ockenburgh te den Haag.

Pastor Berry Lansbergen    

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.