Nicolaas Adrianus Adolf Maria van der Knaap

Geboren: 2 februari 1923
Overleden: 17 april 2019
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Nic werd geboren op 2 februari 1923 in Honselersdijk als oudste zoon in een tuindersgezin van zes kinderen. Al jong hielp hij zijn vader in de tuin. In de Tweede Wereldoorlog werd hij in Duitsland te werk gesteld bij fruitboeren. Al eerder had hij Roos leren kennen. In 1947 trouwden ze in Poeldijk. Via de avondschool haalde hij de middelbare school. Inmiddels waren ze een kleine kwekerij begonnen aan de Nieuweweg 108. Aldaar werden zes kinderen geboren. In het jaar 1957 verhuisden ze naar huisnummer 94 en daar kwamen er nog drie kinderen bij.  
Nic ging altijd met de tijd mee. Van plat glas naar druiven, van groenten naar bloemen. En het hele gezin hielp mee. In 1978 namen Hans en Jan het bedrijf over en ging Nic genieten van zijn pensioen.
Nic was zeer handig en erg hulpvaardig. Altijd lag er gereedschap achter in de auto. Hij kluste voor de familie, voor de kerk en ook voor bijv. de Jeu de Boules-club. Verder tenniste hij, hij  fietste graag en klaverjaste bij de KBO. Ook bezorgde hij maaltijden. Onlangs bestond het bedrijf 100 jaar en dat heeft hij nog meegevierd. Dit was tevens zijn laatste bezoek aan het familiebedrijf.  
Op 15 juni 2015 overleed Roos. Nic nam de moedige beslissing om in De Ark te gaan wonen. Het bleek een goed besluit te zijn. Hij genoot van de vele bezoekjes, de uitjes, het kaarten en de familiedinertjes. Inmiddels zijn er 27 kleinkinderen en 33 achterkleinkinderen.
Langzamerhand ging het fysiek steeds moeilijker, maar tot het laatst was hij helder van geest.
Op 17 april is hij dan rustig ingeslapen en weer verenigd met zijn Roos. Moge hij rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.