Petrus Bernardus Josephus van Zijl

Geboren: 25 december 1935
Overleden: 24 april 2019
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Piet werd op eerste Kerstdag 1935 geboren aan de Gantel. Hij was de zevende in een gezin van 10 jongens en 2 meisjes. Op zijn 13e ging hij werken in de tuin bij zijn ome Wim. In 1959 is hij een eigen tuin begonnen, met hulp van zijn vader. Op een dansavond in Wateringen leerde hij Iny kennen. In 1962 zijn ze getrouwd in Drievliet. Ze zijn gaan wonen in de Hortensiastraat. In de periode 1963 – 1971 zijn Lex, Sjon, Yvonne en Richard geboren. In 1978 zijn ze op de tuin gaan wonen aan de Waellandweg. Piet was tuinder in hart en nieren. Hij teelde groenten, bloemen en de laatste decennia geraniums. In 1993 werd de eerste van zijn negen kleinkinderen geboren. Piet was een trotse opa en alle kleinkinderen waren gek op hem.
Een grote hobby van hem was het houden van duiven. Daarvoor had hij zelfs nog een stukje land gekocht, om een duivenhok op te bouwen. Door het verzorgen van de duiven was er niet veel tijd voor vakanties. Wel maakten ze dagtripjes, bezochten dierentuinen en deden rondvaarten. Af en toe naar Avifauna, met kaartvrienden en hun gezinnen. Kaarten, daar hield Piet dus ook van, en af en toe ging hij graag met zijn broers biljarten.
Piet was een heel vriendelijke man. Hij had veel humor en was geïnteresseerd in de actualiteit. Hij had vele vrienden, die hem vaak bezochten, ook toen hij ziek was. In oktober vorig jaar werd een ernstige ziekte bij hem geconstateerd. Op 24 april is hij dan overleden in de leeftijd van 83 jaar. Moge hij rusten in vrede.

Pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent.