Petrus Martinus Maria Zwinkels

Geboren: 23 november 1937
Overleden: 29 juni 2019
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 29 juni is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken van ons heengegaan, de heer Petrus Martinus Maria Zwinkels in de leeftijd van 81 jaar. Piet werd geboren aan de Nieuweweg in Honselersdijk en groeide op als tweede in een gezin van 5 kinderen. Van jongs af aan leerde hij aanpakken in het tuinbouwbedrijf van zijn vader, was sterk en werkte met plezier.  In de winter ging hij graag schaatsen en in de zomer na het werk zwemmen in zee.
Als jonge man ontmoette hij bij het dansen Jeanne van de Laar uit De Lier.
Op 26 juli 1962 traden zij in het huwelijk. Jarenlang hebben zij gewerkt in de kwekerij in Den Hoorn waar eerst groenten werden gekweekt en later bloemen en kuipplanten. Vele bossen irissen, anjers, chrysanten en lelies zijn door Piet zijn handen gegaan. Hij had passie voor zijn bedrijf en heeft in de loop der jaren een enorme ontwikkeling meegemaakt van eenruiters tot een moderne kas.
Piet heeft geleefd voor zijn gezin. Hij was een zorgzame echtgenoot en vader.
Naast hard werken werd er altijd tijd gemaakt voor ontmoeting, gezelligheid en vakantie. Hij was trots op zijn kinderen Ad, Astrid en Miranda en vond het fijn dat zijn zoon in de tuin kwam werken. Door woningbouwplannen werd het bedrijf beëindigd. Ad emigreerde naar Nieuw-Zeeland en zette een mooie orchideeën-kwekerij op. Samen met Jeanne is hij daar twee keer geweest en heeft zeer van deze reis genoten. Als opa had hij veel belangstelling voor zijn 8 kleinkinderen en vond het altijd fijn om hen te ontmoeten. Piet zijn vrije tijd kreeg invulling in het ouderhoud van een grote bloementuin. Hij bouwde daar fijne contacten op en deed zijn werk met veel plezier. Piet was een man van de natuur en kon genieten van alles wat groeit en bloeit. Naast dagen van voorspoed heeft hij ook tegenslagen moeten incasseren in zijn gezondheid. Dat waren ingrijpende ervaringen. Maar toch liet hij zich niet uit het veld slaan. Hij was moedig en flink en bleef de lichtpuntjes zien. Dankbaar was hij voor bezoek en meeleven.  Door de goede zorgen van Jeanne, de steun van het gezin en thuiszorg kon Piet in zijn vertrouwde omgeving blijven. Na een kortstondig stervensproces is Piet van ons heengegaan. Met velen hebben wij afscheid van hem genomen tijdens de avondwake op 4 juli in de kerk en de afscheidsviering op 5 juli in crematorium Eikelenburg in Rijswijk. Moge Piet Zwinkels, na een liefdevol en welbesteed leven, rusten in vrede. Wij wensen Jeanne, kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.