Catharina Maria Besems

Geboren: 17 december 1944
Overleden: 7 mei 2020
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Rineke werd eind 1944 in Duitsland geboren, toen men daar besefte dat Duitsland de oorlog ging verliezen. Haar vader en moeder hadden de grootst mogelijke moeite om overeind te blijven. Ongewenst, liefdeloos was het gevoel dat Rineke later aan deze periode overhield: ‘Ik ben nooit gewenst geweest.’ Toen in 1950 de kinderbescherming ingreep en haar in een meisjeshuis plaatste, begon voor haar een zwerftocht, die haar langs verschillende pleeggezinnen en een meisjeshuis bracht. De waarde van een gezin: leren met elkaar om te gaan, lief en leed delend, elk zijn plaats gunnend heeft ze daardoor niet meegekregen. Ze heeft zich altijd wat misdeeld gevoeld, in liefde en genegenheid, in warmte en begrip.
Daarentegen heeft ze 37 jaar lang een sterke vriendschap gehad met haar zeer dierbare vriendin Miranda en haar moeder. Die stonden veelvuldig voor haar klaar. Zeker toen ze ging tobben met haar gezondheid. Rineke heeft geen makkelijk leven gehad en haar is overkomen wat een moeder niet mag overkomen: een kind verliezen, haar enige kind. Toch was Rineke geen somber mens. Veerkracht, strijdbaarheid en vrolijkheid spreidde ze ten toon. In alles bleef ze positief.
17 maart 2020 kreeg ze heel hoge koorts, benauwd. Gelukkig was het geen corona, maar toen ze eind april weer in het ziekenhuis terechtkwam bleek ze longkanker te hebben en begon de behandeling met chemokuren. Ze werd er erg ziek van en ging achteruit.
Zwaar ziek ontving ze het sacrament van de zieken. Ze kwam hierdoor tot rust. Met gesloten ogen bevestigde zij dat ze er klaar voor was. Op donderdag 7 mei overleed Rineke en vrijdag 15 mei hebben we haar de laatste eer bewezen in de uitvaartplechtigheid vanuit de St. Adrianuskerk.

Moge zij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.