Everardus Wilhelmus Alphonsus Bassant

Geboren: 07 april 1928
Overleden: 15 april 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Evert wordt als zevenmaands kindje met een gewicht van slechts 4 pond geboren. Bedenk: 92 jaar geleden! Zijn vader geeft hem kort daarna een nooddoop en het lieve jochie redt het gelukkig. Zij het dat hij in zijn jonge jaren best vaak ziek is. Gelukkig groeit hij over de bronchitis heen en geniet hij met volle teugen van zijn jeugd. Als hij gaat werken begint hij als timmerman bij Gardien en Oosterhof. Hij zal daar zijn hele leven blijven en groeit via allerlei functies met en in het bedrijf mee. Hij is een harde werker, maar als hij met pensioen kan, vind hij dat helemaal prima! Nu heeft hij alle tijd voor zijn moestuin, de vogels in zijn achtertuin, fietstochten, tijd voor Lies, de kinderen en kleinkinderen. Hij is supertrots op zijn clubje en staat graag klaar om hen te helpen bij de bouw of verbouw van hun huizen, en andere klussen. Evert is echt een mensenmens. Bescheiden en geeft heel veel liefde. Hij kan de mensen nemen zoals ze zijn. Conflicten gaat hij liever niet aan. Dan bemoeit hij er zich niet mee, in het vertrouwen dat Lies wel een oplossing weet…’Nou, zeg jij het maar…..’ 
Ik kwam Evert weer tegen in de Waterhof. Blij elkaar weer te ontmoeten, met een grote glimlach. De mensen daar waren gek op hem en dat verbaast me niet. Gelukkig kon Evert zijn laatste levensjaar in De Ark op ‘kleinschalig wonen’ terecht en ook daar wist hij velen te charmeren met zijn vriendelijke lach.
Ja, het begin en het einde van zijn leven is niet gemakkelijk geweest, maar de tijd daar tussen in heeft deze lieverd de wereld beslist een stukje mooier gemaakt! Dat was ook zijn wens voor zijn familie, Lies en de dochters voorop: ‘’ Ik wens je veel liefde en geluk!

Evert, Hartelijk dank voor wie je was en blijven zal. Heb het goed in dat nieuwe land, in Gods stralend Licht! A Dieu!

Marei-Thérèse van de Loo

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.