Helena Trechsel

Geboren: 25 april 1937
Overleden: 23 april 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Leny Trechsel heeft geen makkelijk leven gehad. Ze volgde de opleiding tot verpleegkundige, ontmoette haar man, trouwde en kreeg drie kinderen, waarvan er een gestorven is. Onvergetelijke pijn. Toen ze later is gescheiden, heeft ze heel lang alleen gestaan in het leven: zorgend voor brood op de plank, zorgend voor de opvoeding van de kinderen; alleen gebleven met het verdriet van een verloren kind. Soms wat verbitterd en onbegrepen.
Later ging ze dementeren waardoor ze op de speciale afdeling in de Ark terechtkwam. Daar bezocht ze trouw de kapel, gelovig als ze was. Maria had een speciaal plekje bij haar. Uiteindelijk werd ze met Coronaverschijnselen nog verder afgezonderd en stierf ze zonder dat de naaste familie erbij was. Ze heeft van niemand echt afscheid kunnen nemen…
Alles heeft zijn tijd, zijn geschikte tijd. God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven. Alleen, wij kunnen dat niet altijd begrijpen.  Het is niet voor ons weggelegd om het raadsel van het leven geheel te doorgronden; we hebben het ‘slechts’ te leven. Maar kunnen wel keuzes maken. En Leny heeft gekozen. Zij is hard aan de slag gegaan om haar leven met kinderen goed op te bouwen.
God is hierbij geweest om haar last te verlichten en haar juk te verzachten. Om van het negatieve iets positiefs te maken, van scheiding harmonie, van verbittering troost, ook bij haar...
We begrijpen niet alles, maar hopen en geloven dat zo alles een goede plaats heeft gekregen in haar leven, in het leven zoals God het heeft bedoeld.

Diaken Walther Burgering  

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.