Joannes Leonardus Maria Kouwenhoven

Geboren: 27 mei 1945
Overleden: 22 april 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Jan Kouwenhoven was tuinder in hart en nieren. Hij heeft zijn hele leven hard gewerkt in de tuin om zijn hoofd boven water te houden in de tomaten en de bloemen. Te midden van al dat zaaigoed zorgde hij dat alles goede vruchten voortbracht, zodat zijn gezin te eten had en goed kon leven.
Hij wilde een groot gezin en kreeg met Sjaan 5 kinderen.
Kinderen grootbrengen en een eigen bedrijf runnen is een druk bestaan. Veel van het opvoeden liet hij derhalve aan Sjaan over. Zijn tijd besteedde hij vooral aan het werk. Jan was geen grote prater. Als hem iets dwarszat of als het lichamelijk niet zo goed ging, moesten zijn gezinsleden er meestal naar raden.
Veel hobby’s had Jan niet. Toen hij met pensioen ging was het wel even zoeken naar hoe hij zijn tijd ging besteden. Autorijden was zijn lust en zijn leven. Dus trok hij er veel op uit. Zijn lichamelijke gesteldheid was al lang kwetsbaar, hart, longen, aderen, suikerziekte... het lichaam liet nogal eens verstek gaan en werd danig op de proef gesteld. Voor hem en voor zijn vrouw en kinderen was dat lang niet altijd een pretje. Geregeld werd hij opgenomen in het ziekenhuis en kwam dan weer thuis. Hij bleef kwakkelen.
Toen hij voor de zoveelste keer thuiskwam uit het ziekenhuis sprak hij maar weinig over hoe het echt met hem ging. Maar iedereen had wel in de gaten dat het niet goed ging. Gelukkig had hij niet de gevreesde Corona. Zwijgzaam, stil en zonder vragen heeft hij zijn ziektes en kwalen gedragen. Woensdag 22 april is hij rustig heengegaan. Te midden van zijn kinderen en kleinkinderen weggegleden naar de hemel. Een mooier einde kon hij zich niet wensen.
Moge God hem verwelkomen in het vaderhuis; dat hij mag rusten in vrede. 

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.