Johannes Petrus Reijgersberg

Geboren: 03 september 1934
Overleden: 28 april 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Hans was een één van een tweeling in een gezin dat 12 kinderen telde, én nog een pleegkind. Van jongs af aan heeft hij leren aanpakken: eerst bij de groenteboer, later bij de schoenmaker. En ’s avonds ging hij naar de ambachtsschool. Tussendoor vond hij altijd wel gelegenheid voor een geintje…  Hij werkte 14 jaar in de kassenbouw, ook in het buitenland.

In 1962 trouwt hij met Agnes en ze gaan wonen in twee woonwagens die door een vlonder (waarop de douche en  WC zijn)  met elkaar verbonden zijn. De oudste zoon Harold wordt daar geboren en de tweede zoon Peter volgt, als ze intussen naar het Liesveld verhuisd zijn. Hans gaat rijden op de grote vrachtwagens en komt later te werken in de garage. Na 20 jaar kan hij op zijn 59ste met pensioen en dat vind hij prima. Nu komt de tijd dat hij samen met Agnes naar zijn broer in Australië kan. Ook Lourdes wordt meerdere malen bezocht.

Thuis verveelt Hans zich nooit: samen met Agnes op stap, babbeltje met de buren, de kerk stoffen en hij is drager bij uitvaarten in de parochie. En Hans is heel handig vooral als er gelast moet worden: de haan op toren van de St. Jan heeft hij destijds gerestaureerd en de standaard met de vier evangelisten waar het evangelieboek op ligt, ontwierp en maakte hij. En ook de baar waar hij nu zelf op lag, is het werk van zijn handen!

Hans die goedlachse Maria-fan, die altijd klaar stond als er een beroep op hem werd gedaan, heeft het niet gemakkelijk gehad de laatste maanden. Hoewel hij in De Kreek echt liefdevol verzorgd is,  was het toch tragisch dat hij geen bezoek meer mocht ontvangen tot in die laatste dagen dat Agnes gelukkig toch noch een paar keer even bij hem langs kon komen… Maar het is goed zo, en zij en zovelen die hem waardeerden, om wie hij was en blijven zal, wensen hem: A Dieu!  

Marie-Thérèse van de Loo

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.