Maria Catharina Joanna van den Berg-Kroon

Geboren: 29 september 1931
Overleden: 5 april 2020
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Rita is op 29 september 1931 geboren in Hillegom. Ze was het tweede kind. Uiteindelijk zouden er zeven kinderen zijn. Haar vader was boekhouder en haar ouders hadden ook een winkel in servies e.d..
Rita leerde Gé van den Berg kennen, hij was slager. In 1957 zijn ze getrouwd. Daarna zijn ze in Monster komen wonen en runden samen de slagerij Van den Berg in de Choorstraat. Het was heel hard werken en ze waren vooruitstrevend. Ze gaven het leven aan Toos, George, Piet en Ben. Op een gegeven moment heeft Gé de zaak overgedragen aan Piet. Gé en Rita verhuisden toen naar de Rembrandtstraat. Iedereen was daar altijd hartelijk welkom. Op 19 augustus 1998 is Gé overleden. Daarna heeft Rita haar leven op een goede manier voortgezet.
Op Palmzondag, 5 april, is ze dan overleden in de leeftijd van 88 jaar. We denken terug aan iemand die strijdlustig was, ze had veel kracht en een groot doorzettingsvermogen. Ze was heel gastvrij en ze was een hele leuke oma voor de kleinkinderen. Als hobby deed ze graag borduren, fietsen en wandelen. Qua geloof was ze een groot Maria-fan, ze had een groot vertrouwen in de H. Maria. Op 10 april hebben we in de kerk en op de begraafplaats afscheid van haar genomen. Moge zij rusten in vrede.

Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.