Maria Gerarda van der Knaap

Geboren: 03 november 1943
Overleden: 5 april 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Ria van der Knaap is als tweelingzus van Tiny op 3 november 1943 in het ziekenhuis geboren. Het ging niet onmiddellijk goed met haar gezondheid. Ria heeft speciaal onderwijs gevolgd bij de nonnen aan de Prinsengracht in Den Haag. Later is ze gaan werken bij Patijnenburg in Naaldwijk. Daar heeft ze meer dan 25 jaar verschillende werkzaamheden verricht. Als haar dagtaak erop zat, fietste ze lekker naar huis, pakte haar zwemspullen en dook ze elke dag nog even het zwembad in.
Rond haar 50ste verjaardag werd Ria ziek, geopereerd en ze begon steeds meer te sukkelen. Vanaf die periode ondernam ze bijna niets meer. Wanneer iemand haar een leuke activiteit aanbood ging ze wel mee, maar dat was meer om die ander een plezier te doen. Ze gaf aan dat de fut eruit was.
Op haar 65e verliet Ria voor het eerst van haar leven het ouderlijk huis en ging op zichzelf wonen. Na vier jaar verhuisde ze naar het Guldehof, waar ze nog 7 jaren heel fijn heeft gewoond en goed werd verzorgd.
Ria was een groot deel van haar leven afhankelijk van mensen die voor haar hebben gezorgd. Voor haar was familie heel erg belangrijk. Dat ze de laatste jaren elke dag door een zus werd opgehaald, was letterlijk voor haar van levensbelang. Ze moet geleden hebben onder het feit dat ze haar familie minder tot helemaal niet meer zag ten tijde van de coronacisis. Ze verslechterde en is in het bijzijn van haar tweelingzus rustig ingeslapen. Net voordat ze stierf zei die: “Ga maar, Zus Jo staat je op te wachten”. En ze ging.
Ria is nu bij God, die al van mensen houdt voordat ze geboren zijn. Ze is veilig in Zijn goede handen. Dat het eeuwige Licht haar moge verlichten.

Diaken Walther Burgering   
 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.